Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Eerste Mystieke Salon een feit: Frits de Lange over de mystiek van Simone Weil

Datum bericht: 22 augustus 2021

Titus Brandsma Instituut is in maart 2021 gestart met een unieke reeks van vier online Mystieke Salons. Via Zoom presenteren we een aantal ‘salongesprekken’ met bekende en minder bekende auteurs die recentelijk over mystiek en spiritualiteit hebben geschreven. TBI-medewerkers Marc De Kesel en Herman Westerink nemen de rol van gastheer op zich.

Mystieke salon met Marc De Kesel over zijn boek Ik, God & mezelf. Mystiek als deconstructie
Woensdag 23 juni was de laatste (van de vier) Mystieke Salon. Herman Westerink ging in gesprek met Marc De Kesel over zijn nieuwste boek Ik, God & mezelf. Mystiek als deconstructie.

De online Mystieke Salons duren een uur. Naast een tweegesprek tussen Marc of Herman en de gast zal er ruim de tijd worden genomen om vragen te beantwoorden en met deelnemers / toehoorders in gesprek te gaan.

Vanuit de organisatie is een moderator aanwezig, die eventuele vragen en opmerkingen die via de chat binnenkomen, terugkoppelt aan de sprekers. Ook is het dus mogelijk om persoonlijk een vraag te stellen na het tweegesprek.

PROGRAMMA 2021

Woensdag 24 maart Frits de Lange over de mystiek van Simone Weil – reeds geweest
Woensdag 21 april François Manga over Léopold Sédar Senghor (mystiek-kenner, literair auteur én van 1960 tot 1980 president van Senegal)- reeds geweest
Donderdag 27 mei Esther van de Vate over Maria Petyt- reeds geweest
Woensdag 23 juni Marc De Kesel over zijn nieuwste boek Ik, God & mezelf. Mystiek als deconstructie

Bekijk de opname van de Mystieke Salon met Marc De Kesel over zijn nieuwste boek Ik, God & mezelf. Mystiek als deconstructie.