Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Gezocht: onderzoeker Maatschappelijke Spiritualiteit

Datum bericht: 2 februari 2022

Wij zoeken voor 0,3 fte een onderzoeker t.b.v. de onderzoekslijn Maatschappelijke Spiritualiteit. Je werkt mee aan wijsgerig-theologisch onderzoek naar de actuele betekenis en relevantie van de spirituele en mystieke traditie en het religieus leven in de hedendaagse samenleving.

Daarnaast houd jij je bezig met hedendaagse praktijken van spiritualiteit in maatschappelijke organisaties. Het onderzoek heeft betrekking op de vraag op welke wijze spiritualiteit vorm krijgt in het professionele en maatschappelijke handelen van de huidige tijd. Het doel van dit onderzoek is het ontwerpen van een kader voor de ontwikkeling en innovatie van een onderwijs- en vormingsaanbod.

Wie ben jij?

  • Je hebt aantoonbare kennis van theologisch, wijsgerig en/of religiewetenschappelijk onderzoek naar spiritualiteit in de hedendaagse samenleving.
  • Je hebt een aantoonbaar netwerk in de wereld van Ordes en Congregaties/onder religieuzen.
  • Je bent bereid mee te werken aan onderwijs- en vormingsactiviteiten.
  • Je bent in staat om interdisciplinair te werken.
  • Je kunt collegiaal samenwerken binnen en buiten de onderzoekslijnen.

Wij zijn

Het Titus Brandsma Instituut doet wetenschappelijk onderzoek naar christelijke mystiek en spiritualiteit. Als academisch expertisecentrum zet het instituut sterk in op onderwijs- en vormingsinitiatieven voor zowel professionals als een geïnteresseerd publiek. Het Titus Brandsma Instituut is opgericht in 1968 op basis van een samenwerkingsovereenkomst tussen de Radboud Universiteit en de Nederlandse Karmelprovincie.
Meer info en solliciteren?

Je kunt uiterlijk solliciteren op 17 februari 2022 en de eerste gesprekken vinden plaats op vrijdag 25 maart.