Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

TBI Lecture over Dominicaanse spiritualiteit door zr. Marga Zwiggelaar

Datum bericht: 22 november 2021

Het is dit jaar 800 jaar geleden dat H. Dominicus Guzman overleed in Bologna. In 1206 was hij tot het inzicht gekomen dat alleen gedegen kennis van het Evangelie en een eenvoudige levensstijl in broederschap heilzaam kon zijn om de kerk in crisis weer te herstellen. In 1215 werd de gemeenschap die rond hem was ontstaan erkend door het Vaticaan: de Orde der Predikheren was een feit. Nu, 800 jaar later, zijn er over heel de wereld dominicanen en dominicanessen te vinden. Nog steeds putten zij uit de pijlers die door Dominicus al werden geformuleerd: gemeenschap, gebed, studie en verkondiging. Dit leverde en levert een bont gezelschap op van mannen en vrouwen die zich – hoe verschillend ook – identificeren als Dominicaans.

Wat maakt een dominicaan een dominicaan?
In deze inleiding zal zr. Marga Zwiggelaar OP haar licht werpen op de Dominicaanse spiritualiteit en hoe deze spiritualiteit tegenwoordig vorm krijgt in de religieuze praktijk.

Deze TBI Lecture is er één van vier lezingen. U kunt zich ook alvast voor de laatste lecture aanmelden van Pierre Humblet over de dynamische verhouding tussen religieus charisma en lekenspiritualiteit die hierin zichtbaar wordt.

De laatste twee TBI Lectures van 2021 zullen via Zoom verzorgd worden.

Aanmelden
Meld u hier aan. Heeft u zich al aangemeld? Dan ontvangt u een zoomlink via de mail.

TBI Lectures terugkijken?
> TBI Lectures op YouTube

Tijdstip: Woensdag 24 november 15.30-17.00 uur
Locatie: Zoom