Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

‘Heiligverklaringsproces Titus Brandsma in de laatste fase’

Datum bericht: 22 augustus 2021

Het heiligverklaringsproces van Titus Brandsma zit in de laatste fase, zo kopte het Katholiek Nieuwsblad gister 23 februari 2021. Het Katholiek Nieuwsblad deed navraag bij de Congregatie voor de Heiligverklaringen.

Het heiligverklaringsproces van Brandsma, die hoogleraar, journalist en rector van de Katholieke Universiteit Nijmegen was, verkeert inmiddels in de laatste fase, zeggen bronnen van KN bij de Congregatie voor de Heiligverklaringen. Die buigt zich momenteel over de erkenning van een wonder op voorspraak van de man die weerstand bood aan de nazi’s en hun een doorn in het oog was.

Geen exacte datum
De zaak van Brandsma is dus verder gevorderd dan de medische consultatie. Om het heiligverklaringsproces af te ronden moet nu een commissie van theologen en kardinalen het dossier bestuderen en goedkeuren. Daarna zal de paus het decreet moeten ondertekenen waarmee de weg naar heiligverklaring open ligt.

Het is nog moeilijk om een exacte datum te voorzien, ook gezien de coronapandemie, die alle heiligverklaringsprocessen vertraagd heeft. Toch verkeert het proces van Brandsma in de laatste fase, een proces waarin de Friese pater, die een licht was tijdens de duistere jaren van het naziregime in Nederland, zal verheffen tot ‘de eer der altaren’.

Lees het hele artikel op www.kn.nl: