Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Jaarverslag TBI 2020 in een nieuw jasje

Datum bericht: 22 augustus 2021

Klik op de afbeelding om het jaarverslag TBI 2020 te bekijken

Het deze week verschenen Jaarverslag 2020 van het Titus Brandsma Instituut is in een geheel nieuw jasje gestoken. Zowel vorm als inhoud zijn beter toegesneden op het digitale tijdperk en de wensen van de lezers.

Vanaf dit jaar lanceert het instituut zijn belangrijkste ontwikkelingen niet langer in een statisch online magazine, maar in een dynamische webomgeving. Dit oogt niet alleen veel professioneler, het biedt de bezoeker tevens veel meer leesgemak. In de webomgeving komt de bezoeker via een eenvoudige navigatie snel terecht bij paragrafen die voor hem of haar interessant zijn. Het is bijvoorbeeld niet nodig om je een weg te banen door de teksten als je alleen de lijst met publicaties wilt raadplegen, of het hoofdstuk over communicatie: vanaf de openingspagina brengen richtingaanwijzers je meteen waar je wilt zijn.

De nieuwe webomgeving sluit aan bij de digitale ontwikkelingen van het instituut, die in coronatijd nog een extra zetje hebben gekregen. Twee jaar geleden was moeilijk denkbaar dat bezoekers van de Mysteke Salon of een leeskring online bij elkaar zouden komen, nu is het realiteit. Welke weg het instituut zal kiezen in het tijdperk na corona wordt nog in kaart gebracht, maar online-activiteiten zullen vaker dagelijkse praktijk zijn, zoals mengvormen van fysiek en online-onderwijs.

Naast vormgeving en navigatie, is ook de inhoud van het jaarverslag levendiger dan voorheen. Medewerkers komen vaker zelf aan het woord, en ook in vorm probeert het verslag de lezers directer aan te spreken, met meer beeld, ‘snellere’ teksten en met meer aansprekende voorbeelden van de verdiensten van het instituut.

Bekijk het online jaarverslag van het TBI