Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Leestip: ‘Maria – Een trinitaire theologie’ van Titus Brandsma

Datum bericht: 22 augustus 2021

Bij uitgeverij Sjibbolet is recent verschenen Maria – Een trinitaire theologie van Titus Brandsma: een niet eerder gepubliceerde mystieke tekst over Maria in haar relatie tot de drie goddelijke Personen.

De triniteit is geen starre in zichzelf gekeerde ontologische constructie, maar een levende werkelijkheid  – een verbinding van een dynamische en immanente Drievuldigheid. Die verbinding krijgt bij Brandsma gestalte in Maria. Zij doorbreekt de dictatuur van de eenduidigheid, alsook die van abstracte schema’s van subject en object, van rede en gevoel, van geest en lichaam, van natuur en bovennatuur, van wereld en God. Zo is Maria bij uitstek de mens die de innerlijke godsrelatie van elk mens representeert.

Over de auteur
Titus Brandsma (1881-1942) was een Nederlandse pater-karmeliet en hoogleraar filosofie in Nijmegen, met als specialisme de Nederlandse mystiek. In 1985 werd Brandsma – bekend en geëerd vanwege zijn verzet tegen het nazisme – door paus Johannes Paulus II zalig verklaard. Het proces van heiligverklaring van Titus Brandsma is in volle gang.

Boekgegevens
Auteur: Titus Brandsma | Titel: Maria. Een trinitaire theologie | Inleiding: Inigo Bocken, directeur Titus Brandsma Instituut | ISBN: 978 94 9111 044 3 | Reeks Sjibbolet Filosofie | Aantal pagina’s: 64 | Prijs: €12,99

Verschenen:10 december 2020

Voor meer informatie of om het boek te bestellen: klik hier.

Bron: www.ongrond.nl