Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Oud-cursist TBI Frans Croonen presenteert boek Geestkracht. Zingeving en spiritualiteit in het Nederland van nu

Datum bericht: 21 maart 2022

Woensdag 9 maart presenteerde Frans Croonen zijn boek Geestkracht. Zingeving en spiritualiteit in het Nederland van nu. Frans is geestelijk begeleider en heeft zijn opleiding gedaan aan het Titus Brandsma Instituut. Die studie en praktijkervaring vormden een belangrijke inspiratie voor het schrijven van Geestkracht.

Frans Croonen signeert boek Geestkracht.In telkens korte stukjes beschrijft Frans de actuele situatie van spiritualiteit en zingeving in een ontkerkelijkt Nederland. Tegelijkertijd zoeken mensen naar nieuwe vormen en vinden die in allerlei tradities. De christelijke traditie heeft in deze zoektocht meer te bieden dan menigeen denkt.

Het boek Geestkracht werd met een symposium op Conferentiecentrum Zin te Vught gelanceerd. Journalist en religiewetenschapper Pauline Weseman nam de deelnemers mee in een mini-pelgrimage.

Vanuit zijn dubbelfunctie aan de Hogeschool Utrecht en het TBI vertelde Edwin van der Zande hoe hij ‘geestkracht’ bij jonge professionals aanboort. De deelnemers aan het symposium konden daar iets van proeven en deelden met elkaar iets van hun eigen geestkracht.