Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Paus kondigt heiligverklaring Titus Brandsma aan op 4 maart

Datum bericht: 23 februari 2022

Vrijdag 4 maart om 10.30 uur zal Paus Franciscus zijn intentie tot heiligverklaring van Titus Brandsma meedelen aan het consistorie. Naar alle waarschijnlijkheid wordt na afloop ook de datum van de daadwerkelijke heiligverklaring aangekondigd. Dit meldt de website van het vaticaan.

it aankondiging 4 maart titus klein

Eind vorig jaar stemde paus Franciscus al in met het voorstel van de bisschoppen en kardinalen van de Vaticaanse Congregatie voor de heiligverklaring. Hij erkende toen een wonder dat wordt toegeschreven aan Titus Brandsma. De Amerikaanse pater Michael Driscoll genas in 2004 van kanker nadat hij tot Titus had gebeden.
St. Titussingel
Afgelopen week werd er bij wijze van eerbetoon een singel in Nijmegen naar Titus Brandsma vernoemd. Het tracé tussen het Keizer Traianusplein en de Prins Mauritssingel krijgt de naam St. Titussingel.
Titus Brandsma, van held tot heilige
Ter ere van de heiligverklaring schreven wetenschappers van de Radboud Universiteit, de Faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen en het Titus Brandsma het boek Titus Brandsma, van held tot heilige. Na 4 maart zal het boek verkrijgbaar zijn online en in de boekhandels.
> Lees meer over de heiligverklaring op www.titusbrandsmaheilig.nl