Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Studiereis Mystiek, Moderniteit en Thérèse van Lisieux

Datum bericht: 22 augustus 2021

Van dinsdag 28 september t/m zaterdag 2 oktober 2021 wordt er een studiereis naar Lisieux (Fr.) georganiseerd voor iedereen die geïnteresseerd is in mystiek en/of filosofie. Het thema van de reis is ‘Mystiek & Moderniteit’. Thérèse van Lisieux is één van de meest populaire heiligen uit de moderniteit. Haar spiritualiteit staat centraal tijdens de reis. Aanmelden kan nog tot 15 juli 2021.

Colleges door Marc De Kesel en Mariska van Beusichem
Colleges worden verzorgd door Dr. Marc De Kesel van het Titus Brandsma Instituut en de faculteit Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen van de Radboud Universiteit, en door Mariska van Beusichem, kenner van de spiritualiteit van Thérèse van Lisieux, tevens stadspastor van Zwolle en predikant van Utrecht-West. Programma en info colleges.

‘Een klein weggetje naar heiligheid’
Thérèse van Lisieux (1873-1897) is één van de meest populaire heiligen van deze tijd. Als 15 jarig meisje besluit ze in te treden in de Orde van de Karmel. Ondanks het strenge kloosterleven ontdekt zij dat heiligheid bestaat in overgave aan Gods barmhartige liefde. Zij noemt dit een ‘klein weggetje naar heiligheid’ dat voor iedereen begaanbaar is. Op deze weg gaat het niet om het verrichten van grote prestaties maar om trouw te zijn in de kleine dingen van alledag.

Programma 
De colleges worden gevolgd in het klooster. Daarnaast maken we een aantal middagexcursies in Lisieux zoals een bezoek aan het woonhuis waar Thérèse haar kinderjaren doorbracht en een bezoek aan de Basiliek die na haar heiligverklaring is opgericht. Daarnaast is er voldoende tijd voor meditatie en gesprek. Tijdens het verblijf worden de Theresiaanse feesten gevierd en zijn er vieringen in de kapel van het klooster, de Kathedraal Saint Pierre en de Basiliek Sainte Thérèse. Dit is het volledige programma.

Kosten
U verblijft vier nachten in het gastenverblijf van het klooster Hermitage Sainte – Thérèse in Lisieux. De prijs is rond de € 950 pp. op basis van een 1 persoonskamer met sanitair en vol pension. De groep bestaat uit 15 – 20 personen. U reist met eigen vervoer naar Lisieux.

Informatie en aanmelden
Voor meer informatie en het aanmeldformulier bezoekt u de website van Chaya reizen:
https://chayareizen.com/studiereis-mystiek-moderniteit-en-therese-van-lisieux/.

Informatie over deze studiereis: mariskavanbeusichem@ziggo.nl
Aanmelding tot 15 juli 2021 via: anneke@chayareizen.com en via aanmeldingsformulier.