Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit

Terugblik avond over heiligverklaring en boekpresentatie Titus Brandsma, van held tot heilige

Datum bericht: 22 maart 2022

Titus Brandsma, de voormalige hoogleraar Filosofie van de Radboud Universiteit, wordt heilig verklaard op 15 mei 2022. Wie was Titus Brandsma? Waarom wordt hij heilig verklaard? En wat is een heiligverklaring precies? Antwoord op deze vragen werden gegeven tijdens een actualiteitencollege over Titus Brandsma. Ook werd het boek 'Titus Brandsma, van held tot heilige, gepresenteerd.

Verslag - Academicus, mysticus, verzetsheld en heilige
Op 15 mei 2022 wordt mysticus en oud rector van de Radboud Universiteit Titus Brandsma heilig verklaard. In een programma van Radboud Radboud Reflects in samenwerking met het Titus Brandsma Instituut gingen filosoof Christoph Lüthy, theoloog Inigo Bocken, en theoloog Peter Nissen onder leiding van filosoof Cees Leijenhorst met elkaar in gesprek over leven en werk van Titus Brandsma.
> Lees het hele verslag op de website van Radboud Reflects

Directeur TBI Herman Westerink overhandigt het boek Titus Brandsma, van held tot heilige aan collegvoorzitter RU Daniel Wigboldus

TBI directeur Herman Westerink overhandigt het boek Titus Brandsma, van held tot heilige aan RU collegevoorzitter Daniel Wigboldus.