Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Thomas Quartier is de theoloog des vaderlands

Datum bericht: 29 november 2021

Thomas Quartier (1972) is de nieuwe Theoloog des Vaderlands 2021/2022 en zal aankomend jaar de ambassadeur zijn van de theologie in Nederland. Hij volgt daarmee Almatine Leene op. De titel ‘Jonge Theoloog des Vaderlands’ gaat naar de 23-jarige Tabitha van Krimpen. De bekendmaking vond zondagmiddag 28 november plaats in het televisieprogramma Jacobine op 2 (KRO-NCRV).

'Toen ik gebeld werd of ik “de traditie van de Theoloog des Vaderlands ken” – ik zat net in een zoom-meeting – dacht ik dat ik voor de jury gevraagd zou worden. 'Zeker', zei ik, 'juist in deze tijd heel belangrijk.' 'De jury heeft vanmorgen voor jou gekozen.'

'Dat kwam als een donderslag uit heldere hemel. Als eerste monnik in deze rol? Na beraad met mijn kloostergemeenschap, de Faculteit Theologie van de Radboud Universiteit, het Titus Brandsma Instituut, vrienden en familie hebben we ervoor gekozen: we willen er dit kerkelijk jaar samen voor gaan. Iedereen een gezegende eerste Advent!' Aldus Thomas Quartier op zijn Facebookpagina.

Foto Thomas Quartier Theoloog des VaderlandsFotograaf: Sander de Wilde