Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Onderwijs, vormings- en publieksactiviteiten

Het Titus Brandsma Instituut is een onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit. We onderzoeken de rol van mystiek, de kerk en spiritualiteit in onze samenleving en kijken naar de verschillende manieren waarop mensen aan hun geestelijke zoektocht vorm en inhoud hebben gegeven en dat nog steeds doen.

In een tijd dat spiritualiteit en zingeving veel mensen bezighoudt, vindt het Titus Brandsma Instituut het belangrijk om op regelamtige basis onderwijs, vormings- en publieksactiviteiten te organiseren om onze kennis en inzichten te delen.

Eenmalig of als terugkerende reeks: we verzorgen masterclasses, lezingen, studiedagen en nog veel meer. Bekijk onze agenda voor een actueel overzicht van alle activiteiten of klik op de onderdelen hieronder voor meer informatie over terugkerende evenementen.

Kennis & evenementen

School voor Spiritualiteit

De School voor Spiritualiteit is er voor mensen (en organisaties) die hun eigen spiritualiteit willen leren ontdekken, doorgronden en/of verdiepen. Gedurende het jaar staan er diverse cursussen, lezingen en masterclasses vanuit de School voor Spiritualiteit op de planning.

De School voor Spiritualiteit is ontstaan uit een van de onderzoekslijnen van het Titus Brandsma Instituut. Hoe krijgt spiritualiteit vorm in het dagelijks leven? En op welke wijze klinkt dit door in ons professionele en maatschappelijke handelen?

Studieweek Mystiek

De jaarlijks terugkerende studieweek rond mystiek van het Titus Brandsma Instituut staat dit jaar in het teken van Karmelitaanse mystiek.

Masterclasses Schepping & Spiritualiteit

In het voorjaar van 2023 bieden we een collegereeks/een zestal masterclasses aan van zes bijeenkomsten waarin schepping als bron voor spiritualiteit en mystiek centraal staat. We sluiten aan op het huidig maatschappelijk concern omtrent klimaat en milieu.

TBI-Lectures

Regelmatig worden er TBI-Lectures georiganiseerd

Leeskringen

Wie zich met spiritualiteit inlaat, komt vroeg of laat in contact met de grote teksten van de christelijke mystiek. Onder begeleiding van één van onze deskundige collega's lezen we in zes sessies een basistekst van een belangrijke auteur uit de christelijke mystieke traditie.

Jaarlijkse Titus Brandsma Lezing

Het is een jaarlijks terugkerend fenomeen: de Titus Brandsma Lezing. Uitgesproken  Toonaangevende sprekers als Ernst Hirsch Ballin, Gert Jan Segers en Huub Oosterhuis luisterden in voorgaande jaren de lezingen op.

Agenda

Binnenkort