Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Liturgie

Liturgie kent een waaier van veelvormigheid. Vanuit de spiritualiteit gezien is elke vorm van liturgie een omvormingsmodel dat het menselijk ik beoogt om te vormen in God. Op bepaalde momenten verschaft zij inzicht met betrekking tot de geestelijke weg die wij gaan. Daarmee heeft de liturgie een mystagogische werking.

In deze collegereeks reflecteren we op liturgie als geestelijk begeleider. U krijgt inzicht in de mystagogische werking van de liturgie.

In het tekstcollege leest u uit De tempel van onze ziel. Deze zestiende eeuwse teksten bespreken de relatie tussen de liturgie die in de kerk gevierd wordt en de mystieke vereniging met God die ook wel ‘inwendige liturgie’ genoemd wordt.

In het thematiekcollege wordt dieper ingegaan op de spiritualiteit van de liturgie. We focussen op het Getijdengebed en zoeken een antwoord op de vraag hoe het Getijdengebed richtingwijzer kan zijn op onze geestelijke weg.

Data/tijd: 1, 8, 15, 22, 29 september, 6 oktober (reserve 13 oktober) 2021

Woensdagochtend 10.00 – 11.00 uur en 11.15 – 12.30 uur

Plaats: Titus Brandsma Memorial, Stijn Buijsstraat 11, 6512 CJ  Nijmegen
Prijs: € 355,-. U kunt deze collegereeks uitbreiden met een werkstuk en een certificaat.
De kosten bedragen dan € 455,-
Docenten: Ineke Cornet/Anne-Marie Bos en Ad de Keyzer
Lesmateriaal: Het lesmateriaal wordt digitaal beschikbaar gesteld.
Inschrijving: Voor 18 augustus aanmelden. Aanmeldingsformulier TBI collegereeksen 2021 (pdf, 447 kB) downloaden, invullen, afdrukken, scannen en opsturen via mail.
(invullen + handtekening mailen naar: secretariaat@titusbrandsmainstituut.nl t.a.v. Ria Heerema)