Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Onderscheiding

De onderscheiding der geesten is een wezenlijk onderdeel van het geestelijk leven. Kennis van de ontwikkeling van het denken hierover is dan ook van grote actuele betekenis voor geestelijke begeleiding.

In het tekstcollege leest u passages over onderscheiding uit De navolging van Christus, één van de belangrijkste en meest invloedrijke teksten uit de christelijke spiritualiteit. Voor Thomas a Kempis komt het vermogen tot het onderscheiden der geesten voort uit eenheid van wil en vertrouwdheid met Christus. De Navolging biedt concrete handvatten om daarin te groeien en zo door beproeving en  er troosting te komen tot de innerlijke verlichting en vrede die nodig zijn om uit te maken wat het is dat de mens drijft.

In het thematiekcollege wordt dieper ingegaan op de wijze waarop in het christendom, te beginnen bij de woestijnvaders, de onderscheiding der geesten een centrale plaats in de spiritualiteit heeft gekregen. Ook gaan we in dit college in op de actualiteit van deze traditie van onderscheiding.

Data/tijd: 12, 19, 26 mei, 2, 9, 16 juni (reserve 23 juni) 2021
Woensdagochtend 10.00 – 11.00 uur en 11.15 – 12.30 uur
Plaats: Titus Brandsma Memorial, Stijn Buijsstraat 11, 6512 CJ  Nijmegen
Prijs: € 355,-. U kunt deze collegereeks uitbreiden met twee werkstukken en een certificaat. De kosten bedragen dan € 455,-
Docenten: Ad Poirters en Herman Westerink
Lesmateriaal: Het lesmateriaal wordt digitaal beschikbaar gesteld.
Inschrijving: Deze reeks is reeds gestart.

Eventuele wijzigingen en nadere instructies over eventuele online-deelname worden zo spoedig mogelijk via deze website bekend gemaakt.