Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Studieweek Mystiek

Een jaarlijks terugkerend evenement van het Titus Brandsma Instituut (TBI) is de Studieweek Mystiek.

De ene keer staat een specifieke mystieke tekst centraal, de andere keer laten we ons gidsen door verschillende teksten van een bepaalde mysticus. In deze teksten wordt tastend en zoekend tot uitdrukking gebracht wat nauwelijks taal heeft, de ervaring van een mens met het Onuitsprekelijke.

Ronde Banner Studieweek mystiek 2024 V2

Studieweek Mystiek 2024: 1 t/m 4 juli

In de studieweek Mystiek 2024 staat de grote Perzische dichter en mysticus Jalal al-Din Rumi centraal. Wat maakt hem ook na 750 jaar nog steeds ongekend populair in de islamitische wereld, en in de laatste decennia steeds meer in het Westen? De studieweek mystiek 2024 zal plaatsvinden van maandag 1 juli t/m donderdag 4 juli. 
> Meer informatie

Voorgaande Studieweken Mystiek

Om een idee te krijgen van onze Studieweek, kijk dan eens terug naar onze voorgaande Studieweken Mystiek.Onderaan deze pagina is een overzicht te vinden van álle studieweken mystiek die plaats hebben gevonden vanaf maar liefst 1982.

De afgelopen jaren stonden de volgende onderwerpen, iconische teksten en auteurs centraal: 
'Karmelitaanse mystiek, in de leerschool van Titus Brandsma' (2023), zestiende-eeuws meesterwerk  'De Evangelische Peerle' (2022), de natuurmystiek vanThomas Merton (2021),  Jan van het Kruis (2019), Titus Brandsma (2018), Bachs Matthäus-Passion (2017) en dé mystica van de liefde, Hadewijch (2016).