Onderzoekscentrum voor mystiek en spiritualiteit
Zoek in de site...

Langlopende projecten

Naast de drie onderzoekslijnen, zijn er tevens een aantal bijzondere langer lopende projecten waar onze medewerkers momenteel aan werken.

Editieproject Titus Brandsma

In het editieproject ‘Writings of Titus Brandsma’ worden teksten van Titus Brandsma, digitaal beschikbaar gesteld via www.titusbrandsmateksten.nl (verwijst naar een andere website). Tevens worden publicaties voorbereid van een selectie van deze teksten, waarbij deze voorzien worden van annotatie en commentaar. Al deze documenten worden gedigitaliseerd. Het editieproject is gestart in 2014 en verwacht wordt dat in 2040 de meeste teksten gedigitaliseerd zullen zijn. Het project wordt geleid door Anne-Marie Bos.

> Lees meer over dit project

Intellectuele biografie Titus Brandsma

Inigo Bocken en Ineke Cornet werken momenteel aan een intellectuele biografie van Titus Brandsma. Zij nuanceren hierin het beeld dat we kennen van Titus Brandsma. Hij is meer dan de heldhaftige strijder tegen de nationaal-socialistische bezettingsmacht, die bekend staat wegens zijn soevereine houding in de concentratiekampen waarin zijn leven ten einde kwam.

> Lees meer

Geert Groote

Rijcklof Hofman houdt zich binnen het instituut bezig met Geert Groote (1340-1384), de grondlegger van de religieuze hervormingsbeweging.