10 tips voor een goede start!

Datum bericht: 16 augustus 2022

De medewerkers van de Universiteitsbibliotheek (UB) heten de nieuwe studenten van harte welkom. Wij hebben 10 belangrijke tips voor jullie om goed van start te gaan.

1. Studieomgeving
    De Universiteitsbibliotheek vind je verspreid op de campus. Door RU-studenten zijn op diverse locaties studiewerkplekken te reserveren met en zonder pc.
  1. Literatuur vinden
    Begin je zoektocht naar wetenschappelijke literatuur in de UB-gidsen die je per vakgebied kunt benaderen. Ook vanuit thuis kun je op deze manier bij de zoeksystemen. RUQuest is een handige zoekmachine waarmee je zowel de digitale als gedrukte boeken en tijdschriften van de Radboud Universiteit kunt doorzoeken.
  1. Lenen
    Met je studentenkaart kun je gratis boeken lenen. Activeer eenmalig je kaart in RUQuest. Heb je een boek nodig dan kan je dit in RUQuest aanvragen via de knop Request item. Het boek wordt voor je klaargezet en je ontvangt bericht hierover per mail. Een boek leen je via de leenautomaat. Tijdschriften kun je niet lenen, deze zijn alleen ter plekke ter inzage.
  1. Computerwerkplekken
    Je kunt gebruikmaken van een van de honderden computerwerkplekken op de campus. Reserveer een werkplek via het systeem Face.
  1. Printen
    Printen gaat via Kuario. Lees in de instructies hoe dit in zijn werk gaat.
  1. Openingstijden
    Je kunt de actuele openingstijden vinden op de homepage van de bibliotheek. De openingstijden wijken soms af in tentamenperiodes en rond feestdagen.
  1. Nieuws
    Houd onze nieuwspagina in de gaten.
  1. Hulp nodig?
    Heb je een vraag of kan je hulp gebruiken bij het vinden van informatie? Gebruik de knop Ask Your Librarian. Je vindt deze o.a. op de homepage van de UB-website. We helpen je graag.
  1. Online bibliotheekworkshops
    De Universiteitsbibliotheek biedt online trainingen en workshops aan op maat op elk gewenst niveau (bachelor, premaster, master, promovendi). We geven deze instructies aan groepen of individuen, maar je kunt ook thuis alvast vanaf je computer kennismaken met ons e-learning-aanbod. De trainingen en workshops zijn voor studenten en medewerkers gratis. Kijk naar het overzicht.
  1. Faciliteiten
    De diverse locaties van de Universiteitsbibliotheek hebben hun eigen faciliteiten. De UB wil een bijdrage leveren aan een volwaardige studieomgeving. Zo zijn er 'Coffee Corners', mogelijkheid om te 'loungen', waterpunten, kluisjes (met oplaadpunten), snack- en frisdrankautomaten en massagestoelen. In de Centrale Bibliotheek staat ook een 'energypod' waar je onder het genot van rustige muziek (gratis) een powernap kunt doen.

Heb jij een tip voor ons? Stuur deze dan naar Ask Your Librarian.