Zoek in de site...

Thuis werken en studeren met de UB

Datum bericht: 17 maart 2020

Vrijwel alle medewerkers en studenten werken momenteel thuis vanwege de RE-richtlijnen in verband met het coronavirus. Wij geven enkele tips om gemakkelijk bij de wetenschappelijke literatuur in de digitale bibliotheek te komen.

Off campus toegang

Ga naar de homepage van de UB voor toegang tot e-journals, e-books, online artikelen en zoeksystemen. Kom je bij wetenschappelijke informatie uit waarvoor we een abonnement hebben afgesloten, dan log je eenmalig in met je RU-account. Bekijk ook andere mogelijkheden, zoals de Lean Library browser extensie.

Informatie op vakgebied

Wil je gerichter zoeken op vakgebied? Maak dan gebruik van de UB Vakgebieden gidsen. Ook hiervoor geldt dat je moet inloggen met je RU-account zodra je uitkomt bij wetenschappelijke literatuur of databanken waarvoor de UB een betaalde licentie heeft.

Handleidingen voor zoeksystemen

De UB heeft ook E-learning modules om je te helpen bij het zoeken in databanken en systemen om je literatuurreferenties te beheren. Bekijk het complete overzicht van E-learning modules.

Vragen?

Heb je vragen of hulp nodig? Laat het ons weten via Ask Your Librarian. De informatie- en collectiespecialisten werken thuis gewoon door. Je krijgt snel antwoord, zoals je gewend bent.