Zoek in de site...

Nieuw: Reaxys Predictive Retrosynthesis & Medicinal Chemistry

Datum bericht: 23 mei 2022

Reaxys met moleculen aan zijkant

Reaxys is uitgebreid met twee componenten: Predictive Retrosynthesis en Medicinal Chemistry. De Predictive Retrosynthesis tool geeft in korte tijd verschillende retrosyntheses, ook voor nieuwe, nog onbekende verbindingen. Met de database Medicinal Chemistry kun je nu in Reaxys zoeken naar verbindingen die als aantoonbaar bioactief zijn gerapporteerd.

Predictive retrosynthesis

De optie om een retrosynthese op te stellen in Reaxys was er al, maar met de aanvullende module is deze tool waardevoller geworden: er wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie, waardoor je ook retrosyntheses van nog onbekende verbindingen te zien krijgt. Enkele organisch chemici hebben deze tool getest en waren zeer positief.

Deze tool hoef je niet apart te installeren. Als je in Reaxys in het tabblad Retrosynthesis bent, zie je aan de rechterkant nu niet alleen “Published” staan maar ook “Prediction”. Hierin kun je zelf de parameters aanpassen. Het is zelfs mogelijk om een eigen database aan beschikbaar startmateriaal toe te voegen.

Medicinal chemistry

De Medicinal Chemistry component is automatisch toegevoegd aan ons huidige Reaxys-abonnement. Je hoeft dus niet apart in te loggen: je gebruikt Reaxys zoals je gewend bent. Je kunt nu dus van een verbinding veel meer farmacokinetische eigenschappen vinden, zoals toxiciteit, off-target activiteit, metabolisme en transport van de verbinding. Dit helpt om makkelijker leads te vinden, te optimaliseren of te hergebruiken.

Meer informatie

Beide tools zijn geïntegreerd in de Reaxys database. Het zijn nog bèta versies. Er wordt nog aan verbetering gewerkt. De resultaten worden zichtbaar in de zoekacties. Wil je weten hoe het precies werkt? Volg hier de webinars.

Heb je vragen? We helpen je graag. Mail, bel, of loop even bij ons binnen.
Team Library of Science
HG00.011
024-3652567
infobfac@ubn.ru.nl
UB-gids FNWI