Zoek in de site...

Bibliotheekworkshops op maat

Bibliotheekworkshops Geesteswetenschappen UBN

Groepsinstructies

De bibliotheek is dé aangewezen partner in het verbeteren van de zoek- en referentievaardigheden van uw studenten.

Wij bieden trainingen op maat op elk gewenst niveau (bachelor, premaster, master, promovendi). Maar docenten kunnen desgewenst ook zelf met suggesties komen om een cursus samen te stellen. Er worden instructies en workshops ingebed in curricula aangeboden. Soms wordt hierbij in overleg gebruik gemaakt van een door de docent of bibliotheek aangedragen casus of opdracht, zodat de student direct aan de slag kan gaan met de opgedane kennis. De instructies worden gegeven door de vakspecialisten van de UB.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Rondleiding door de fysieke bibliotheek, met o.a. het plaatsingssysteem van de bibliotheek, lenen, printen en scannen.
  • Inleiding in algemene bibliotheekzoeksystemen, zoals RUQuest en Google Scholar, en het verschil tussen wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke literatuur.
  • Het maken van een correcte bibliografie, met o.a. referentiestijlen (APA, Chicago, Vancouver, etc.) en referentiemanagers (Endnot, Mendeley).
  • Het maken van een onderzoeksdatamanagementplan (voor scripties, zeker voor dissertaties).

Een instructie voor uw studenten aanvragen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken:

e: info@ubn.ru.nl  
t: (024) 361 24 17

___________________________________________________________________________________________________

Instructieruimte

De UB-instructies worden gegeven in de goed geoutilleerde instructieruimte van de CB, met oefenpc's. De instructieruimte is te vinden op de 1e etage van de Centrale Bibliotheek, achter de Coffee Corner.

Instructieruimte Centrale Bibliotheek UBN

___________________________________________________________________________________________________

Individuele instructies (voor iedereen!)

Naast groepsinstructies kan ook iedereen een individuele instructie aanvragen; studenten, docenten en onderzoekers. Een basisinstructie in het gebruik van de verschillende zoeksystemen, of juist hulp bij een specifieke zoekopdracht; de instructie wordt op maat gegeven.

Individuele instructie aanvragen? 
Maak een afspraak:

e: info@ubn.ru.nl   
t: (024) 361 24 17

___________________________________________________________________________________________________

E-learning

De UB heeft verschillende e-modules ontwikkeld, en er zijn nog meer modules in de maak. Zelfstudiemodules, digitale gidsen en video's om zelfstandig bibliotheek­vaardig­heden bij te spijkeren. Bijvoorbeeld RUQuest, plagiaat vermijden, of de basiscursus literatuuronderzoek.

Bekijk het E-learning aanbod

e-learning modules