Zoek in de site...

10 tips voor nieuwe studenten

Datum bericht: 9 augustus 2022

Library-of-Science-DvA-154686

Team Library of Science heet de nieuwe FNWI-studenten van harte welkom! We hebben 10 tips voor je, voor een goede start! Docenten kunnen deze tips in hun onderwijsmateriaal aanbieden. We hebben een Nederlandse versie (pdf, 347 kB) en een Engelse versie (pdf, 340 kB).

 1. Studieomgeving

  De Library of Science is een fijne plek om te studeren! Je kunt binnenlopen en een plek uitzoeken, behalve in Vleugel 2: daar reserveer je een plek of een overlegruimte via deze website: www.ru.nl/ubn/studiewerkplek, log in met je S-nummer en bijbehorend wachtwoord. Je kunt 2 dagen van tevoren reserveren. Je kunt kiezen tussen een plek mét of zónder pc.
 1. PC’s, laptops, wifi

  Alle PC's in onze bibliotheek draaien op Windows (8 uitgezonderd; deze draaien op Linux). Als alle PC-plekken zijn gereserveerd, kun je voor een dag een laptop lenen bij de servicedesk. Zorg dat je je ID bij je hebt. Je kunt je eigen laptop of telefoon verbinden met Eduroam. Om je telefoon of laptop op te laden kun je een powerbank of mobiel stopcontact lenen bij de servicebalie. Ga je tijdelijk weg van je plek? Leen een laptopslot of berg je laptop of telefoon in een locker. Die bevatten ook stopcontacten! Zorg dat je vóór sluitingstijd je locker weer leeghaalt en schoon achterlaat.
 1. Openingstijden

  Maandag - Vrijdag: 8.15 – 21.30 uur
  Zaterdag en zondag: 10.00 – 18.00 uur
  In de zomervakantie en in de Kerstperiode gelden aangepaste openingstijden. Hou de schermen in de faculteit in de gaten.
 1. Literatuur vinden

  Begin je zoektocht naar wetenschappelijke literatuur via onze UB-gids FNWI. Deze gids kun je ook vinden door op de 'UB-gidsen'-knop te klikken op de homepage van de Universiteitsbibliotheek. Via deze gids heb je toegang tot al onze (vakspecifieke) databases en de abonnementen van de bibliotheek, ook vanuit thuis!
 1. Lenen

Met je studentenkaart kun je gratis boeken lenen bij de Library of Science en alle andere bibliotheeklocaties op de campus. Je hoeft alleen eenmalig je studentenkaart te activeren als bibliotheekpas in RUQuest (handleiding op deze pagina).  RUQuest is de database die alle boeken en tijdschriften bevat waar de RU een abonnement op heeft. Je kunt in RUQuest een boek bij alle locaties aanvragen en ophalen bij de Library of Science. Geleende boeken kun je terugbrengen bij elke bibliotheeklocatie op de Radboud Universiteit.

Tip: veel studieliteratuur hebben we als e-book! Check de Studiegids e-literatuur FNWI.

 1. Printen

Printen gaat via Kuario. Om dit te installeren, volg de handleiding.

 1. Servicebalie en faciliteiten

Onze gastvrouwen Judith en Charlotte helpen je graag met je vragen. In de avonduren en de weekenden zijn er zaalwachten om je te helpen. Schuin tegenover de balie staan nietmachines, een inbindmachine en kun je lamineren. We verkopen daar hoesjes voor.

 1. Verkoopautomaat

Koop allerlei artikelen uit de verkoopautomaat tegenover de servicebalie! USB-sticks, collegeblokken, pennen etc. etc.

 1. (Sociale) Media

Hou de schermen in de faculteit in de gaten, volg ons op  Instagram,  Twitter en Facebook. Bekijk ook regelmatig onze nieuwsberichten op onze website en de UB-gids FNWI. Je vindt ze ook in de facultaire nieuwsbrief die je maandelijks ontvangt.

 1. Hulp nodig? Neem contact met ons op

Heb je een vraag of heb je hulp nodig om de juiste wetenschappelijke informatie te vinden? Laat het ons weten, of volg een van onze workshops of webinars. Op onze webpagina's kun je altijd de 'Ask Your Librarian' knop gebruiken, of je kunt met ons chatten. We helpen je graag!

Team Library of Science
024-3652567
infobfac@ubn.ru.nl
www.ru.nl/ubn/fnwi
UB-gids FNWI
Bezoekadres: Huygensgebouw, Begane Grond 00.011
Heyendaalseweg 135, 6525 AJ Nijmegen