Zoek in de site...

Journal browser: check de OA opties van een tijdschrift

Datum bericht: 31 oktober 2022

logo OA met loepje erbij

Als je met de Journal Browser naar een tijdschrift zoekt, krijg je alle informatie over de open access afspraken met dat tijdschrift. De Journal Browser staat op de webpagina Open Science van de Universiteitsbibliotheek.

Zoektips

De zoekfunctie van de Journal Browser is verbeterd en vaak is de eerste hit jouw gewenste tijdschrift. Krijg je teveel hits en vind je het juiste tijdschrift niet? Bij deze wat tips om sneller te zoeken:
- Kies bovenaan voor Search on words in title

Journal Browser search for words in title

- Zet de titel tussen aanhalingstekens. Op die manier krijg je alleen titels met exact die woorden in die volgorde. Je hebt dan sneller het juiste resultaat.
Voorbeeld: “Nature communications”
Meer tips vind je als je op het vraagteken naast de zoekbalk klikt.

Wist je dat?

- Deze zoektips zijn meestal ook bruikbaar als je zoekt in databases met wetenschappelijke literatuur, zoals Web of Science en Pubmed.
- Als je in de Journal Browser op een tijdschriftnaam klikt, krijg je ook metrics te zien over dat journal.
- In de LibGuide open access vind je alle deals van de Radboud Universiteit met uitgevers. Deze zogenaamde ‘Big Deals’ zijn door de Nederlandse universiteiten gezamenlijk geregeld.

Meer informatie over open access

De Library of Science geeft regelmatig presentaties over open access. Op maandag 21 november staat de eerstvolgende gepland, je kunt je op deze webpagina opgeven. Op dinsdag 15 november houden we een coffee lecture van 15 minuten over het project “You share, we take care!”. De Nederlandse auteurswet biedt je de mogelijkheid om nog meer publicaties open access te maken. Hoe dat in zijn werk gaat vertellen we in de coffee lecture. Je kunt je op deze pagina aanmelden.

Vragen over open access? Neem contact met ons op, we helpen je graag. Team Library of Science
HG00.011
024-3652567
infobfac@ubn.ru.nl
UB-gids FNWI