Zoek in de site...

Open access publiceren zonder extra kosten of met korting

Datum bericht: 7 februari 2023

Open-access groot

De Nederlandse universiteiten hebben met een groot aantal belangrijke wetenschappelijke uitgevers contracten afgesloten waarbinnen corresponderende auteurs van de Radboud Universiteit en het Radboudumc zonder extra kosten open access kunnen publiceren. Dat kan in meer dan 10.000 tijdschriften.

Overzicht van uitgevers en tijdschriften

Er is een overzicht van de uitgevers waarmee een zogenaamde read & publish deal is afgesloten. Daarin vind je informatie over de afspraken per uitgever. Op deze pagina vind je ook de Open Access Journal Browser. In de zoekbalk kun je de titel van een tijdschrift ingeven en dan vind je of er een deal is waarbinnen je zonder extra kosten of met korting kunt publiceren. Plaats de titel tussen “” voor een beter zoekresultaat. De Journal Browser geeft ook informatie over wat er mogelijk is met andere publicatieversies. Pre- of postprints kunnen meestal, na een bepaalde periode, open access gemaakt worden via de Radboud Repository, zogenaamd groen open access.

Lunchbijeenkomst over open access publiceren

Op 28 februari organiseert de Library of Science tussen de middag een lunchbijeenkomst over open access publiceren. Daarin wordt breder ingegaan op de mogelijkheden, want die zijn divers. De lunchbijeenkomst is Engelstalig. Je kunt zowel online als in persoon aansluiten. Je kunt je hier aanmelden.

Op 14 maart is er een coffee lecture over Plan S. Deze duurt 15 minuten, eveneens Engelstalig en zowel online als fysiek bij te wonen. Ook hiervoor kun je je aanmelden.

Iedereen is van harte welkom! Schikt datum en tijdstip niet? Geen probleem. We maken graag een persoonlijke afspraak op een moment dat het wel schikt. Neem contact met ons op via: infobfac@ubn.ru.nl

Team Library of Science
HG00.011
024-3652567