Zoek in de site...

Twee nieuwe e-books over predatory publishers

Datum bericht: 20 december 2022

Predatory Publishing jingfeng xia

De Library of Science heeft het boek Predatory Publishing aangeschaft als e-book op aanvraag van een medewerker. Ook het boek The Predator Effect: Understanding the Past, Present and Future of Deceptive Academic Journals is vanaf nu vindbaar in RUQuest.

Predatory publishers zijn 'uitgevers' die het open access uitgeefmodel misbruiken om geld te verdienen. Zij vragen open access fees zonder hiervoor redactionele diensten en peer review te organiseren. Meer hierover en over de kwaliteit van open access journals lees je op deze webpagina.

Voor beide boeken geldt dat je ze zowel online kunt lezen, op de website van de uitgever, of kunt downloaden, in zijn geheel of per hoofdstuk. Het boek The Predator Effect: Understanding the Past, Present and Future of Deceptive Academic Journals is open access, maar het boek Predatory Publishing niet. Wil je naar dit boek verwijzen, bijvoorbeeld in lesmateriaal, dan kun je het beste een proxylink gebruiken, zodat studenten ook thuis het boek kunnen raadplegen. Een proxylink maak je door de proxy-prefix ( https://ru.idm.oclc.org/login?Url= ) voor de link te zetten. In dit geval dus: https://ru.idm.oclc.org/login?Url=https://doi.org/10.4324/9781003029335.

Mis je een boek?

Zowel studenten als medewerkers kunnen een verzoek tot aanschaf doen bij de bibliotheek. Heb jij ook een verzoek? Laat het ons weten!

Team Library of Science
HG00.011
024-3652567
infobfac@ubn.ru.nl
UB-gids FNWI