Zoek in de site...

Workshops en coffee lectures Library of Science

Datum bericht: 16 augustus 2022

overzichtsfoto. rené legt uit

In het nieuwe academisch jaar biedt de Library of Science weer allerlei workshops en (korte) presentaties aan over uiteenlopende onderwerpen zoals open access, zoeken in vakspecifieke databases en copyright in het onderwijs. Alle presentaties zijn ook online te volgen. Je meld je aan via onze kalender.

Variatie

Zowel voor wetenschappers als voor studenten bieden we workshops en presentaties in verschillende vormen. Zo houden we elke twee weken om 13 uur een “coffee lecture”: in 15 minuten krijg je info over één onderwerp. Het kan gaan over copyright in het onderwijs of Browzine, maar ook over zoektips voor Google Scholar of het vinden van onze collectie in RUQuest.

Tijdens onze workshops Endnote en Adobe Illustrator basics ga je zelf aan de slag om deze programma’s onder de knie te krijgen. Presentaties over bv. Plan S en Open access publishing geven je veel informatie en er is altijd ruimte voor je vragen.

Elke maand is er “Literature search for your BA/MA thesis”, voor studenten die aan hun scriptie beginnen. In een kleine groep helpen we je op weg met je zoektocht naar de juiste wetenschappelijke literatuur.

Een overzicht van al onze ingeplande activiteiten vind je in onze kalender.

Presentaties op maat

Komt de datum je niet uit en wil je graag individuele hulp? Dat is geen probleem. Graag een presentatie of workshop op maat, bijvoorbeeld over open access voor de hele afdeling, of zoeken naar betrouwbare literatuur voor je studenten? Ook dat is mogelijk. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden. We helpen je graag!

Team Library of Science
HG00.011
024-3652567
infobfac@ubn.ru.nl
UB-gids FNWI