Zoek in de site...

Maximum open access jaarquotum voor Emerald bereikt op 25 november

Datum bericht: 28 november 2022

Jaarlijks zijn nationaal maximaal 21 vouchers beschikbaar voor het zonder extra kosten open access publiceren bij Emerald. Per 25 november zijn ze allemaal gebruikt. Corrresponderende auteurs van de Radboud Universiteit en het Radboudumc kunnen vanaf dat moment, tot eind 2022, alleen nog tegen kosten open access publiceren in de tijdschriften van deze uitgever.

Tot 1 januari 2023 komen de Article Processing Charges (APC’s) voor open access publiceren voor rekening van de onderzoeksgroep. Als de onderzoeksfinancier dat toelaat kun je ervoor kiezen om op de traditionele closed access manier te publiceren. Op de website van Emerald kun je een keuze maken.

Vanaf 1 januari 2023 kan er door corresponderende auteurs van de Radboud Universiteit en het Radboudumc weer zonder extra kosten open access gepubliceerd worden tot het jaarquotum bereikt is.

Open access na 6 maanden

Als je kiest voor closed access kun je overwegen om mee te doen aan het project 'You share, we take care!. Samen met de andere Nederlandse universiteiten en UMC’s gebruikt de Radboud Universiteit de Nederlandse auteurswet om wetenschappelijke publicaties sneller wereldwijd voor iedereen toegankelijk te maken, zonder barrières en zonder extra kosten. Wetenschappers krijgen de kans om zes maanden na de eerste online publicatie de uitgeversversie van hun publicaties in de Radboud Repository in open access te publiceren. Deze manier van open access publiceren is niet Plan S compliant.

Indien je onderzoeksfinancier (bijv. NWO of Horizon Europe) eist dat je  publicaties onmiddellijk (zonder embargo) en onder een open licentie deelt, neem dan contact met ons op voor advies.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je belangstelling om mee te doen? Laat het ons weten! Wij helpen graag.
Je kunt ons mailen: openaccess@ubn.ru.nl. Je krijgt snel antwoord.