Zoek in de site...

Library of Science workshops en instructies

This page in English

Huidige aanbod workshops (voor iedereen!)

Op libcal.ru.nl/calendar/workshops vind je de workshops die momenteel ingepland staan bij de Library of Science. Komt de datum je niet uit? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden! e: info@ubn.ru.nl  t: (024) 365 22 74

___________________________________________________________________________________________________

Groepsinstructies

De bibliotheek is dé aangewezen partner in het verbeteren van de zoek- en referentievaardigheden van uw studenten.

Wij bieden trainingen op maat op elk gewenst niveau (bachelor, premaster, master, promovendi). Maar docenten kunnen desgewenst ook zelf met suggesties komen om een cursus samen te stellen. Er worden instructies en workshops ingebed in curricula aangeboden. Soms wordt hierbij in overleg gebruik gemaakt van een door de docent of bibliotheek aangedragen casus of opdracht, zodat de student direct aan de slag kan gaan met de opgedane kennis. De instructies worden gegeven door de vakspecialisten van de UB.

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Rondleiding door de fysieke bibliotheek, met o.a. het plaatsingssysteem van de bibliotheek, lenen, printen en scannen.
  • Inleiding in algemene bibliotheekzoeksystemen, zoals RUQuest en Google Scholar, vakspecifieke databases, zoals Web of Science, Reaxys of MathSciNet, het verschil tussen wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke literatuur en plagiaat.
  • Het maken van een correcte bibliografie, met o.a. referentiestijlen (APA, ACS, Nature, etc.) en referentiemanagers (Endnote, Mendeley).
  • Het maken van een onderzoeksdatamanagementplan (voor scripties, zeker voor dissertaties).

Een instructie voor uw studenten aanvragen? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken: e: info@ubn.ru.nl  t: (024) 365 22 74

______________________________________________________________________________________________________


Individuele instructies (voor iedereen!)

Naast groepsinstructies kan ook iedereen een individuele instructie aanvragen; studenten, docenten en onderzoekers. Een basisinstructie in het gebruik van de verschillende zoeksystemen, of juist hulp bij een specifieke zoekopdracht; de instructie wordt op maat gegeven.

Individuele instructie aanvragen? Maak een afspraak: e: info@ubn.ru.nl   t: (024) 365 22 74

___________________________________________________________________________________________________


E-learning

Leren in je eigen tempo, op je eigen manier! De Library of Science biedt e-learningmodules aan voor onderwijs en onderzoek van FNWI. Dat kunnen filmpjes, digitale handleidingen of interactieve modules zijn. Je vindt ze op deze pagina.

Voor handige zoektips over de zoeksystemen van FNWI, download het overzicht zoektips.

Ook hebben we een digitale gids gemaakt met algemene informatie over de Library of Science, literatuuronderzoek en zoeksystemen.


Heb je een verzoek voor een module? Laat het aan ons weten, dan overleggen we verder met je.
T: 024-3652567
E: infobfac@ubn.ru.nl
Website Library of Science