Zoek in de site...

Nieuwe open access deal met American Institute of Physics Publishing (AIPP)

Datum bericht: 11 augustus 2022

AIP logo

Samen met andere Nederlandse universiteiten en UMC’s nemen de Radboud universiteit en het Radboudumc deel aan de Read en Publish overeenkomst met AIP Publishing (AIPP). Corresponderende auteurs van onze universiteit en het Radboudumc kunnen zonder extra kosten open access publiceren in 28  tijdschriften van deze uitgever.

De afspraken op een rij:

  • De corresponderende auteur moet een aanstelling hebben bij de Radboud Universiteit of het Radboudumc. Maak bij alle correspondentie met de uitgever dus gebruik van je RU- of radboudumc e-mailadres.
  • Voor de uitgever is de corresponderende auteur degene die het artikel submit en die gedurende het publicatieproces de contacten met de uitgever onderhoudt. Alleen die auteur komt in aanmerking voor het zonder extra kosten open access publiceren.
  • De volgende artikeltypen vallen onder de overeenkomst: research articles and updates, reviews, brief communications, communication conference articles, fast tracks of article-FT, letters, notes, roadmaps, perspectives en tutorials.
  • Binnen deze overeenkomst kunnen jaarlijks door corresponderende auteurs van de deelnemende instellingen een maximaal aantal kosteloze open access artikelen gepubliceerd worden: 126 in 2022, 133 in 2023 en 141 in 2024.
  • Startdatum van de overeenkomst is 1 augustus 2022. Om in aanmerking te komen voor kosteloos open access publiceren moet de datum van acceptatie na 01-08-2022 zijn en voor 31-12-2024.
  • De deal is afgesloten voor drie jaar en eindigt op 31 december 2024.
  • Open access publiceren via deze deal is Plan S compliant.


Wil je meer weten over open access publiceren? Per tijdschrift vind je de mogelijkheden in onze Journal Browser. Of kom naar een van onze coffee lectures of workshops over dit onderwerp. Je kunt ons ook mailen infobfac@ubn.ru.nl of bellen 024-3652274. Wij  helpen je graag!

Team Library of Science
HG00.011
024-3652567
infobfac@ubn.ru.nl
UB-gids FNWI