Zoek in de site...

Fockema Andreae’s Juridisch woordenboek online beschikbaar!

Datum bericht: 7 juni 2021

Fockema

In Fockema Andreae’s Juridisch woordenboek zijn duizenden termen, afkortingen en begrippen (Nederlands recht) te vinden. Uniek zijn de korte verklaringen met verwijzingen naar wetsartikelen. Daarnaast zijn er woorden opgenomen die in de juridische praktijk een eigen inhoud hebben gekregen.
Voor het lezen en schrijven van juridische teksten is het van groot belang om te weten wat een bepaald woord in een juridische context betekent. Dit is soms anders en duidelijker afgebakend dan in het dagelijkse taalgebruik.

Het woordenboek is onderdeel van het abonnement van de Universiteitsbibliotheek op Van Dale woordenboeken online. Fockema Andreae’s Juridisch woordenboek is te openen door in de linkeronderhoek van het scherm op het plusje te klikken. Zet vervolgens bij Juridisch een vinkje.

Fockema vinkje

Het woordenboek is beschikbaar via Juridische zoeksystemen a-z (te bereiken via de website van de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid).

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Neem dan contact op met de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid via inforecht@ubn.ru.nl.
Wij helpen u graag! Team Bibliotheek Rechtsgeleerdheid