Zoek in de site...

Nieuw: InView Legal voor jurisprudentieonderzoek!

Datum bericht: 14 maart 2023

Alle publicaties van Wolters Kluwer waar de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid op geabonneerd is zijn via Kluwer Navigator te benaderen. Via het nieuwe onderzoeksplatform InView Legal van Wolters Kluwer worden deze publicaties inclusief wetgeving én jurisprudentie gecombineerd met een nieuwe, slimme technologie. Dit geeft inzichten op basis van kwalitatieve data voor met name jurisprudentieonderzoek.

InView is via Legal Intelligence te benaderen (op alfabetische volgorde via Bronnen in het rode menu). Op dit moment wordt InView aangeboden in de rechtsgebieden arbeidsrecht, ondernemingsrecht, insolventierecht en contractenrecht.

LI - inview

Onderwerpen in InView (te benaderen via Research) volgen de structuur van de wet gebaseerd op artikel-, lid- of onderdeelniveau. Wanneer je zoekt op onderwerpen, toont InView relevante zoeksuggesties. Per onderwerp is informatie gegroepeerd in vier informatieniveaus: oriëntatie, verdiepend, jurisprudentie (zie Zaakessentie hieronder) en ontwikkelingen. Ook is het mogelijk om te zoeken in documenten.

Inview

Uitspraken worden verrijkt met de essentiële elementen die je als eerste bekijkt tijdens het scannen van een uitspraak. Met Zaakessentie zie je per uitspraak alle eisen, hoe de rechter over iedere eis geoordeeld heeft en de bijbehorende juridische beslisboom. Ook kun je gebruikmaken van slimme filters zoals datum, instantie, beoordeling rechtsgronden en beslissingen. Zo kun je snel zien waarom een rechtsgrond of beslissing is toe- of afgewezen.

Met de module Zaakanalyse is in één oogopslag te zien hoe de rechterlijke macht in het verleden heeft beslist in bepaalde zaken en wat de invloed van specifieke gronden waren in een zaak. Zaakanalyse vertaalt deze uitspraken en de invloed van die gronden tot juridische scenario’s. Het laat zien wat de impact is van verschillende gronden en zaakspecifieke factoren op de beslissingen van de rechter. Met Zaakanalyse kun je de kansen en scenario’s van een zaak bekijken in een overzichtelijke, visuele weergave. Ook kunnen trends in uitspraken worden bekeken door verschillende rechtsgronden te combineren.

Via het Support center in InView is een uitgebreide helpfunctie beschikbaar inclusief tutorials.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Neem dan contact op met de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid via inforecht@ubn.ru.nl. Wij helpen u graag!