Zoek in de site...

Rechtsorde weer toegankelijk

Datum bericht: 26 juli 2021

Vanaf vandaag is het vernieuwde Rechtsorde toegankelijk voor studenten en medewerkers. De problemen met Rechtsorde zijn opgelost. Toegang tot dit nieuwe platform is nu ook anoniem mogelijk door te kiezen voor de optie `inloggen voor HBO of Universiteit’.

Veranderde zoekfunctie

Medewerkers van het team Bibliotheek Rechtsgeleerdheid en leden van de bibliotheekcommissie hebben de nieuwe interface van Rechtsorde de afgelopen tijd bekeken. De conclusie is dat de functionaliteit ingrijpend is veranderd. Er worden minder specifieke zoekmogelijkheden aangeboden. ‘Geavanceerd zoeken’ is vervallen. Het filteren in zoekacties achteraf is beperkt mogelijk.

Alternatief: Legal Intelligence

Om het verlies aan zoekfuncties en ander functionaliteiten te compenseren is besloten een abonnement te nemen op Legal Intelligence. Het kost tijd om de toegang tot alle bronnen via dit platform te regelen. Gelukkig is een groot deel inmiddels wel beschikbaar. De Universiteitsbibliotheek regelt met spoed met diverse uitgevers de bronnen die nog ontbreken. Wij raden u tot die tijd aan de ontbrekende bronnen zoveel mogelijk rechtstreeks te benaderen via de databanken van uitgevers.

Vragen

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen? Neem dan contact op met het team van de Bibliotheek Rechtsgeleerdheid via inforecht@ubn.ru.nl.
Wij helpen u graag!