Zoek in de site...

Maximum OA jaarquotum voor Springer Nature bereikt

Datum bericht: 20 oktober 2021

Springer_NatureHet quotum voor het zonder extra kosten OA publiceren voor 2021 - dat het VSNU-consortium is overeengekomen met uitgever Springer Nature - is definitief bereikt. Corresponderende auteurs van de Radboud Universiteit en het Radboudumc kunnen, tot eind 2021, alleen nog tegen kosten open access publiceren in de tijdschriften van deze uitgever.

Wanneer je vanaf nu tot 1 januari 2022 kiest voor open access publiceren komen de kosten voor de Article Publication Charges (APC’s) voor rekening van de onderzoeksgroep. Wetenschappers voor wie dit gaat gelden, ontvangen hierover persoonlijk bericht via de mail.

Als de onderzoeksfinancier dat toelaat kun je ervoor kiezen om op de traditionele closed access manier te publiceren. Op de website van Springer Nature kun je een keuze maken.

Open access na 6 maanden

Als je kiest voor closed access kun je overwegen om mee te doen aan het project 'You share, we take care!. Samen met de andere Nederlandse universiteiten en UMC’s gebruikt de Radboud Universiteit de Nederlandse auteurswet om wetenschappelijke publicaties sneller wereldwijd voor iedereen toegankelijk te maken, zonder barrières en zonder extra kosten. Wetenschappers krijgen de kans om zes maanden na de eerste online publicatie de uitgeversversie van hun publicaties in de Radboud Repository in open access te publiceren.

Meer informatie

Wil je meer weten of heb je belangstelling om mee te doen? Laat het ons weten! Wij helpen je graag.

Je kunt ons mailen: openaccess@ubn.ru.nl. Je krijgt snel antwoord.