Zoek in de site...

Leentermijn

Leentermijn

De leentermijn voor boeken bedraagt 28 dagen.

Verlengen

Na 28 dagen wordt de leentermijn automatisch verlengd. Dit gebeurt tot 10 keer, tenzij het door een ander gereserveerd is.
Als een boek tien maal is verlengd en u wilt het nog langer lenen, dan is automatisch verlengen niet meer mogelijk. Neem het boek mee naar de Servicebalie, daar kan het opnieuw aan u uitgeleend worden.

Reserveren

Geleende boeken kunt u in RUQuest opzoeken en reserveren. U ontvangt bericht zodra het gereserveerde werk kan worden opgehaald. Het boek blijft 6 dagen voor u beschikbaar bij de balie.

Notificaties

Als een boek niet meer verlengd kan worden krijgt u een Return request.  U krijgt dan een week de tijd om het boek in te leveren. Bij niet terugbrengen na 7 dagen wordt uw leneraccount geblokkeerd. U bent dan uitgesloten van alle verdere uitleenhandelingen. Hiervan ontvangt u bericht.
NB: Bij verzending van notificaties per e-mail geldt dat de bibliotheek niet aansprakelijk is voor de aankomst van de e-mail, óók niet in geval van "undeliverable mail".

Is het boek na de tweede notificatie nog niet geretourneerd, dan krijgt u een rekening. Bij retourbezorging van het geleende werk worden administratiekosten (€ 18,00) in rekening gebracht. Daarna kunt u weer gebruik maken van onze leenfaciliteiten.

Kosten kunnen voldaan worden aan iedere Servicebalie via pin op iedere werkdag van 08.30-17.30 uur.