Zoek in de site...

Attenderingen

Attenderingen via zoeksystemen

Per vakgebied zijn in specifieke zoeksystemen (bijvoorbeeld: EconLit, LLBA, PsycINFO, PubMed, Reaxys, Rechtsorde) opties beschikbaar om gemakkelijk en automatisch via e-mail of RSS geattendeerd te worden op nieuwe literatuur. Vraag naar de mogelijkheden bij een informatiespecialist op uw vakgebied.

BrowZine

Met BrowZine kunt u e-journals, waarop de UB een licentie heeft, vanaf 2005 lezen op pc, tablet en smartphone. Bewaar uw favoriete tijdschriften en ontvang een melding wanneer nieuwe afleveringen beschikbaar zijn. Meer over BrowZine.

Table of Contents (ToC)

Veel tijdschriften bieden een 'Sign up for ToC alert' mogelijkheid voor nieuwe inhoudsopgaven. Een andere manier om nieuw verschenen artikelen bij te houden is het opstellen van een zoekstrategie op basis van een of meer tijdschrifttitels via databases als Web of Science en PubMed of via een platform als EBSCO of Ovid.

De gratis dienst JournalTOCs kan via e-mail of RSS-feeds recente inhoudsopgaven leveren.

Citation alerts

Via Web of Science Citation alerts kunt u geattendeerd worden op nieuwe verwijzingen naar een eerder gepubliceerd artikel of van de publicaties van een auteur.

Attendering via RSS

RSS staat voor Really Simple Syndication. Attendering via RSS kan via een browserextensie of een aparte RSS-reader, zoals Feedly of Feedreader. U abonneert zich gratis op RSS-feeds door op webpagina's op dit icoontje  te klikken. De URL die u dan ziet plakt u in uw RSS-reader.

Op websites van tijdschriften vindt u deze RSS-mogelijkheid tegenwoordig bijna altijd. U kunt zich via RSS ook abonneren op feeds van nieuwssites, blogs of andere favoriete websites.

Hulp nodig?

Heeft u vragen of hulp nodig bij het aanmaken (of verwijderen) van alerts in zoeksystemen of Google Scholar alerts? Vraag het gerust aan de informatiespecialisten op uw vakgebied:

Bètawetenschappen
Geesteswetenschappen
Managementwetenschappen
Medische Wetenschappen
Rechtsgeleerdheid
Sociale Wetenschappen