Zoek in de site...

Hulp of advies nodig?

Onze informatiespecialisten hebben veel ervaring met het zoeken en vinden van literatuur en juridische en historische bronnen en kunnen je adviseren. Hieronder vind je een overzicht van onze dienstverlening die per vakgebied verschilt:

  • Selecteren van de meest relevante zoektermen
  • Gebruik van zoeksystemen en informatiebronnen
  • Gestructureerd zoeken
  • Beoordelen, selecteren, opslaan en citeren van literatuur en andere bronnen
  • Aanmaken attenderingen op nieuw verschenen literatuur

Doe je voordeel met de onderstaande algemene module én stappenplan wat betreft literatuuronderzoek:

Heb je hulp nodig? Neem gerust contact op met een informatiespecialist op uw vakgebied.

Team Geesteswetenschappen

Heb je een vraag? Wij staan voor je klaar. Gebruik het algemene e-mailadres info@ubn.ru.nl of neem contact op met een van onze medewerkers, telefoonnummer: (024) 3612417.
Meer informatie over dienstverlening voor medewerkers Letteren en FTR.
Meer informatie over ondersteuning voor studenten Letteren en FTR.

Team Faculteit Managementwetenschappen

Het NSM Library Team van de Faculteit Managementwetenschappen helpt je graag. Heb je hulp nodig bij het zoeken naar financiële, kwantitatieve of statistische data? Gebruik het algemene e-mailadres datasupport-nsm@ubn.ru.nl of bel (024) 3615950 en neem contact op met een van onze medewerkers.
Voor hulp bij het zoeken naar literatuur en andere vragen of problemen, doe een van onze online workshops of mail naar infofm@ubn.ru.nl.

Team Medische Bibliotheek

Heb je vragen over het zoeken naar literatuur in bijvoorbeeld PubMed, andere biomedische databases of het gebruik van EndNote? Wij ondersteunen op afstand via e-mail, skype en telefoon.
Je kunt contact met ons opnemen via medischebibliotheek@radboudumc.nl of bel (024) 3613840 en neem contact op met een van onze medewerkers.
Meer informatie over hulp bij zoekacties voor CAT, dissertatie, PICO en systematic review.

Team Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Voor vragen over de collectie kun je terecht bij de collectie- en informatiespecialisten. Heb je bijvoorbeeld een vraag over juridisch bronnenonderzoek, een zoekvraag of een vraag over een verwijzing volgens de regels van de Leidraad? Dan kun je via inforecht@ubn.ru.nl contact opnemen of bel met onze medewerkers, telefoonnummer (024) 3615605. Wij verzoeken je vriendelijk in je e-mailbericht je vraag en telefoonnummer te vermelden. Indien wij je vraag niet per e-mail kunnen beantwoorden, nemen wij telefonisch contact met je op.

Team Sociale Wetenschappen

Heb je vragen over zoeken naar literatuur, systematic review,  sociaal-wetenschappelijke databases, onze (digitale) collectie, APA of het gebruik van EndNote? Wij ondersteunen op afstand via e-mail, telefoon en videobellen. Je kunt contact met ons opnemen via infosw@ubn.ru.nl of bellen met een van onze medewerkers (024) 3612599.

Team Library of Science

Heb je een vraag over literatuuronderzoek, natuurwetenschappelijke databases, onze (digitale) collectie, EndNote of hulp nodig bij 'research data management', mail dan naar infobfac@ubn.ru.nl of bel met een van onze medewerkers (024) 3652567. We kunnen ook met je (video)bellen, waarbij je je scherm met ons kunt delen en we kunnen meekijken. We verzorgen ook diverse online workshops.