Zoek in de site...

Radboud Data Repository

De Radboud Data Repository (RDR) is een archief voor onderzoekers van de Radboud Universiteit om hun digitale onderzoeksdata te archiveren en/of te publiceren.

Waarom de RDR?

De Radboud Data Repository maakt het mogelijk voor onderzoekers van de Radboud Universiteit om:

  • onderzoeksdata te publiceren en te delen met de wetenschappelijke gemeenschap;
  • onderzoeksdata die niet publiekelijk gedeeld mogen worden veilig te archiveren om wetenschappelijke integriteit en intern hergebruik van data te bevorderen;
  • samen te werken aan onderzoeksdata met collega’s van binnen en buiten de Radboud Universiteit;
  • onderzoeksdata vindbaar een citeerbaar te maken doordat aan iedere data collectie een Digital Object Identifier (DOI) wordt toegekend en door uitgebreide metadata;
  • makkelijk te reguleren wie wanneer lees- en schrijfrechten heeft op de data
  • te voldoen aan de recente onderzoeksdatamanagement stromingen en Radboud Universiteit ’s beleid om onderzoeksdata meer FAIR te maken.

Open Onderzoeksdata

Door je onderzoeksdata te publiceren met een CreativeCommons licentie, voldoen je data aan de criteria van Open Acces. Indien het noodzakelijk is om je data te beschermen, bijvoorbeeld om de privacy van onderzoeksdeelnemers te waarborgen, kun je via de RDR je data ook met restricties publiceren.

Meer informatie en contact

Meer informatie over het archief en redenen om er gebruik van te maken, vind je op de site van Radboud Data Repository. Begin met werken in de RDR door de helppagina’s te verkennen. Als je vragen hebt over de RDR of advies wilt over het archiveren en publiceren van je onderzoeksdata, neem dan contact op met rdmsupport@ubn.ru.nl.