Verkiezingen

Studentenraad… kan ik daar ook in?

Wanneer je deze site een beetje bekeken en gelezen hebt, begint het misschien wel te prikkelen: jij wilt ook in de studentenraad! En dat kan!

Waarom zou je?
Je bent een betrokken student en hebt oog voor de dingen die om je heen gebeuren. Je laat bij misstanden niet over je heen lopen. Je kunt goed in teamverband werken. Je bent bereid tijd te steken in het raadswerk.

Wat krijg je er voor terug?
Het werk in de Universitaire Studentenraad kost uiteraard veel tijd. Je krijgt hier dan ook een ruime vergoeding van de universiteit voor. Belangrijker zijn natuurlijk de vaardigheden en de ervaringen die je tijdens je raadsjaar verwerft! Je leert ook ontzettend veel over de universiteit.

Hoe kom ik in de studentenraad?
Iedereen heeft de mogelijkheid zich kandidaat te stellen. Lees daarvoor wel goed de procedures door. Je kunt op verschillende manieren in de studentenraad terechtkomen.

  • Je wilt als gekozen lid in de Studentenraad:
    Hiervoor zijn er twee mogelijkheden.
  1. Je sluit je aan bij een van de bestaande fracties. Dit jaar zitten er in de studentenraad de volgende fracties: AKKUraatd (4 zetels) en asap (4 zetels).
  2. Je richt je eigen fractie op. Als je daar meer informatie over wilt, kun je contact opnemen met de het Stembureau (stembureau@ru.nl).
    Afhankelijk van het aantal (voorkeurs-) stemmen bij de universitaire verkiezingen in mei/juni vertegenwoordig jij jouw fractie in de USR, samen met de evt. andere gekozen leden. Zie verder onze speciale Verkiezingssite.

  • Je wilt als benoemd lid in de Studentenraad:

    Wanneer je lid bent van een vereniging die is aangesloten bij een erkende koepel kun je jezelf daarvoor kandidaat stellen. Deze koepelverenigingen zijn: NSSR (sport), ISON (internationale studenten), SOFv (studie- en faculteitsverenigingen), CSN (christelijke studenten), CODC (cultuur) en BOS (gezelligheidsverenigingen). Wil je namens een koepel in de Studentenraad dan kun je contact opnemen met de desbetreffende koepel. Afhankelijk van de koepel wordt beslist of je daadwerkelijk de koepel mag gaan vertegenwoordigen in de USR. Elke koepel kan één persoon afvaardigen.

Zie ook onze speciale Verkiezingssite