Zoek in de site...

Ontwerp en indeling

Berchmanianum

Architectenbureau Fritz in Bussum maakte het ontwerp op basis van de kaders en richtlijnen zoals gesteld in het Programma van Eisen (PvE).

Begane grond

De nieuwe hoofdentree bevindt zich aan de noordzijde en is direct bereikbaar vanuit de campus. De begane grond bevat een grote ontvangstruimte, facilitaire voorzieningen en een grote ruimte voor recepties, vergaderingen, lezingen etc. Bovendien worden het College van Bestuur en diverse publieke functies van Radboud Services op de begane grond gehuisvest.

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping is de voormalige kapel die wordt ingezet voor academische plechtigheden, vergaderingen, lezingen, etc. De wachtruimte voor bezoekers bevindt zich naast de kapel en het hoofdtrappenhuis. De werkomgeving bevat verschillende werkkamers, spreekkamers, vergaderkamers, en voorzieningen voor printen, kopiëren en koffie.

Tweede verdieping

De tweede verdieping is geheel werkomgeving. Ook deze verdieping bevat werkkamers van verschillende afmetingen en de nodige voorzieningen. Hier bevindt zich ook de werklounge, vergelijkbaar met de huidige clusterserre.

Derde verdieping

Het grootste gedeelte van de derde verdieping bestaat uit werkruimten. Daarnaast zijn er opslagruimten voorzien en is een deel bestemd voor de techniek.