Zoek in de site...

Erasmusgebouw begane grond

Binnen de campus Heyendaal is het gebied rondom het Erasmusgebouw het belangrijkste centrum. Ruimere werk-, onderwijs- en openingstijden maken een sterkere concentratie van kwalitatieve voorzieningen noodzakelijk. Zowel het gebied rondom, als ook de begane grond van het Erasmusgebouw krijgt een ander aanzien.

20180713 Entree Erasmus 01

Impressie vernieuwde hoofdentree en Refter, Inbo

Publiekstrekkers buiten de 'kantooruren' zijn het Radboud Sportcentrum, universiteitsrestaurant De Refter, de Universiteitsbibliotheek met langere openingstijden, de concentratie en uitbreiding van algemene onderwijsruimten en het nieuwe Radboud Cultuurcentrum in het Gymnasion.

De Radboud Universiteit wil de ruimtelijke samenhang vergroten en tevens het recent verworven terrein van het Berchmanianum tot logisch onderdeel van de campus transformeren.

In dat kader krijgt de begane grond van het Erasmusgebouw een nieuwe indeling. Er verandert veel in de periode 2018-2019.

  • De supermarkt Spar University is inmiddels in bedrijf.
  • De Refter is omgevormd tot een ‘Food Court’; een voorziening met verschillende restauratieve formules en een gezamenlijk zitgedeelte. Te betreden via de begane grond van het Erasmusgebouw en twee nieuwe entrees aan de west- en zuidzijde.
  • Een nieuw terras aan de zuidzijde, grenzend aan de Food Court, biedt uitzicht op het park en de tuin van het Berchmanianum.
  • Een aantal algemene diensten zoals Radboud In’to Languages, Mediatechniek en Copyshop vestigen zich op de begane grond.
  • Tevens krijgt het gebouw meerdere ingangen en wordt de hoofdingang aan het Erasmusplein opgewaardeerd.

Concept begane grond

Concept begane grond Erasmusgebouw, Inbo