Tandheelkunde-gebouw wint de NRP Gulden Feniks

Datum bericht: 6 juli 2017

Het Tandheelkunde-gebouw van de Radboud Universiteit heeft op 5 juli de NRP Gulden Feniks gewonnen in de categorie 'renovatie'.

De NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland. Het Tandheelkunde-gebouw was samen met twee andere renovatieprojecten gekozen uit 33 inzendingen en won uiteindelijk de prijs.

De jury oordeelde dat het project:

'een schoolvoorbeeld is van architectonisch en opdrachtgevend vakmanschap. De grondige renovatie van het Tandheelkunde-gebouw van de Radboud Universiteit in Nijmegen betekent een aanzienlijke verbetering voor het gebouw, de gebruiker, de eigenaar, de omgeving én het milieu. Door de gedurfde renovatie van het voorheen gesloten gebouw is Tandheelkunde het visitekaartje geworden van het campuscomplex van de Radboud Universiteit. In een subliem renovatieproces toonden zowel de architect als opdrachtgever lef en visie, met resultaat. De optelsom van kwaliteiten maakt van Tandheelkunde de winnaar in de categorie Renovatie.'

De stad Nijmegen valt dit jaar zelfs tweemaal in de prijzen. Ook het omvangrijke project 'Nijmegen omarmt de Waal' (de nevengeul) werd tot winnaar gekozen in de categorie 'gebiedstransformatie'.

Meer informatie:  Persbericht NRP Gulden Feniks (docx, 1,2 MB)