Zoek in de site...

Nominatie ARC17 Interieur Award

Datum bericht: 10 oktober 2017

De renovatie van het Tandheelkundegebouw won dit jaar al de NRP Gulden Feniks. Nu is bekend gemaakt dat het project ook genomineerd is voor de ARC17 Interieur Award. Van de 100 inzendingen is het Tandheelkundegebouw nu geëindigd bij de laatste drie. De interieurarchitect voor het project was Ex Interiors (Nieuwegein) in samenwerking met Wiegerinck (Arnhem).

centrale hal met kliniekenplein


De jury lette bij de nominatie onder andere op de mate van vernieuwing en of een ontwerp wat losmaakt. Hoe werk je als ontwerper in een wereld waarin alles steeds meer op elkaar begint te lijken? Ex Interiors zocht bij de renovatie van Tandheelkunde Radboud Universiteit naar de juiste tegenhangers van het brutalistische beton. Het ontwerp straalt volgens de jury kwaliteit uit. Er is waardering voor hoe in de grote hal met de juiste middelen verschillende plekken zijn gecreëerd, en voor hoe de verschillende typen ruimte qua sfeer en gebruik aansluiten op het betreffende programma.

De ARC17 Interieur Award is een initiatief van de Architect en SV en wordt jaarlijks uitgereikt aan een in Nederland of België gerealiseerd interieurproject. De jury zal de drie genomineerde projecten gaan bezoeken en een winnaar aanwijzen. Deze wordt op 30 november bekend gemaakt tijdens de uitreiking van de ARC17 Awards in de Kauwgomballenfabriek in Amsterdam.

Meer informatie over de nominatie lees je hier.