Zoek in de site...

Tandheelkundegebouw feestelijk geopend

Datum bericht: 2 november 2017

Op vrijdag 27 oktober is het Tandheelkundegebouw officieel geopend. Onlangs zijn de laatste medewerkers - de Arbo- en Milieudienst en de afdeling HRM van het Radboudumc - verhuisd naar de bovenste kantoorverdiepingen. Met deze drukbezochte, feestelijke bijeenkomst werd een lange periode van renovatie afgesloten en werd het hernieuwde gebouw ingeluid.Burgemeester Bruls met op de voorgrond het beeldje van de architectuurprijs NRP Gulden FeniksDiverse sprekers onder wie decaan en voorzitter van de Raad van Bestuur Radboudumc Paul Smits en rector magnificus Han Krieken spraken hun waardering uit over hoe het renovatieproces is verlopen en prezen het mooie gebouw dat waarlijk uit zijn as is herrezen.

Verbinding met de stad
Burgemeester Hubert Bruls stelde dat het hernieuwde Tandheelkundegebouw met al zijn faciliteiten echt een meerwaarde betekent voor de stad Nijmegen. Om deze band met de stad te bezegelen kreeg dhr. Bruls het allereerste exemplaar van het boek Ruimte voor verbinding aangeboden. In dit boek is een fotoverslag opgenomen dat tandarts-docent Otto de Zoete maakte van de transformatie van het gebouw.

Bij de festiviteiten van de opening speelde de imposante centrale trap een belangrijke rol. Een blaasensemble stond in formatie op de trappen en een zangeres, gekleed als de beschermheilige van Tandheelkunde Apollonia, daalde van de treden. Een danstrio begeleidde ten slotte verschillende vertegenwoordigers van de betrokken partijen naar boven om daar een lint door te knippen.

Lint doorknippen op centrale trap

Tour door het gebouw
Voor de aanwezige relaties die het gebouw nog niet gezien hadden, stonden studenten klaar om hen rond te leiden. Mocht u ook nog geen gelegenheid gehad hebben om het Tandheelkundegebouw te bezoeken, bekijk dan de virtuele tour door het gebouw.