Zoek in de site...

Tandheelkundegebouw genomineerd voor de NRP Gulden Feniks

Datum bericht: 8 mei 2017

Terwijl er nog hard gewerkt wordt aan de renovatie van de bovenste verdiepingen van het Tandheelkundegebouw heeft dit renovatieproject al hoge ogen gegooid. Vandaag is bekend geworden dat het gerenoveerde Tandheelkundegebouw van de Radboud Universiteit genomineerd is voor de NRP Gulden Feniks.

NRP Gulden Feniks is dé prijs ter bevordering van en inspiratie voor duurzaam gebruik van de bestaande omgeving. Bijzonder aan deze prijs is het integrale karakter: niet alleen economische aspecten, innovatie en technische uitvoering worden beoordeeld. Ook facetten als de culturele waarde, duurzaamheid, functionele kwaliteit en maatschappelijke waarde worden in de beoordeling van de jury meegewogen.

Tandheelkundegebouw interieur

foto: Otto de Zoete

De NRP Gulden Feniks wordt ieder jaar uitgereikt aan de beste renovatie- en (gebieds)transformatieprojecten van Nederland. Het Tandheelkundegebouw is samen met twee andere projecten gekozen uit 33 inzendingen binnen de categorie renovatie. Een spannende tijd breekt aan voor architect Inbo en alle andere partijen die bij de renovatie betrokken zijn. Begin juli is er een feestelijke bijeenkomst waar de awards uitgereikt zullen worden. Bekijk hier de inzending.