Zoek in de site...

Parkeren met kentekenherkenning

Op het parkeerterrein aan de Verlengde Erasmuslaan (P7A) en de parkeergarage Gymnasion (P7B) geldt parkeren met behulp van kentekenherkenning. Dit bevordert een snelle doorstroom en het hoge dagtarief bij een verloren parkeerkaart is hiermee verleden tijd.

Bij de ingang van het parkeerterrein wordt het kenteken van de auto automatisch geregistreerd. Je ontvangt een parkeerkaart uit de automaat met daarop het kenteken. Voor abonnementshouders geldt dat het kenteken aan het abonnement gekoppeld wordt. Zij hoeven hun pas daarna niet meer aan te bieden, de slagboom gaat automatisch open.

Abonnementhouders met meer dan één auto zullen hun parkeerpas moeten gebruiken elke keer dat ze met een andere auto naar de parkeerplaats komen.

Betaling bij de betaalautomaat of slagboom

Bij vertrek kun je betalen bij de betaalautomaat of bij de slagboom. Bij betaling via de betaalautomaat voer je de parkeerkaart of het kenteken in en volg je de instructies op het scherm. Neem de parkeerkaart mee in de auto. Bij vertrek zal de slagboom automatisch openen. Indien de slagboom niet opent voer je de parkeerkaart in bij de automaat.

Of je rijdt met de auto direct naar de slagboom. Het systeem herkent het kenteken en het tarief van de parkeersessie verschijnt in het scherm van de automaat. Je betaalt met een pinpas of ander contactloos betaalmiddel door deze voor het betaalvlak te houden totdat de melding verschijnt dat de betaling is gelukt. Je ontvangt geen betaalbewijs en de slagboom opent automatisch.

Deze wijze van parkeren wordt in de toekomst mogelijk ook op de andere parkeerterreinen van de Radboud Universiteit ingevoerd.

Heb je vragen over parkeren op de campus? Neem dan contact op via 
parkeren-cf@ru.nl