Nikhil Seeja Sivakumar

Portretfoto Nikhil Seeja Sivakumar
Door het interessante onderzoek, de constante vernieuwing én de vriendelijke sfeer ben ik blij dat ik me in deze unieke omgeving kan ontwikkelen.
Naam
Nikhil Seeja Sivakumar
Huidige functie
Promovendus bij de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica

Nikhil Seeja Sivakumar is promovendus bij de Scanning Probe Microscopy groep.

‘Waarom ik helemaal van India naar de Radboud Universiteit ben gekomen om te promoveren? Wat me aantrok waren niet alleen de unieke faciliteiten, maar ook de constante vernieuwing van het onderzoek en verbetering van de apparatuur. Toen ik hier aankwam kreeg ik snel een welkom gevoel door de open en vriendelijke houding van de Radboudgemeenschap, vooral tijdens de pandemie. Ook kon ik snel een sociaal netwerk opbouwen door het vele contact met mijn medepromovendi. Mijn collega's komen uit allerlei verschillende landen, dus ik leer elke dag iets nieuws over andere culturen. Hoe leuk is dat!

Ik voelde me erg snel op mijn gemak op de Radboud Universiteit. Ik was er helemaal op voorbereid om Nederlands te leren, maar iedereen kan hier ontzettend goed Engels. Daardoor kon ik mijn dagelijkse leven meteen weer oppakken. Het duurde even voordat ik ‘Nijmegen’ goed kon uitspreken, maar ik vind de stad geweldig. Alles is dichtbij en met de fiets kun je overal komen. Het stadscentrum is altijd gezellig druk, maar je kunt ook snel een rustige omgeving opzoeken. Als iemand die lang in grote steden heeft gewoond, vind ik dit contrast erg prettig. Door het interessante onderzoek, de constante vernieuwing én de vriendelijke sfeer ben ik blij dat ik me in deze unieke omgeving kan ontwikkelen.’

Nikhil Seeja Sivakumar zit achter een laptop te werken in het Huygensgebouw.