Yuxuan Dai

Een portretfoto van Yuxuan Dai
Ik heb mijn ritme snel gevonden op de Radboud Universiteit dankzij de goede ondersteuning, de internationale werkomgeving en vriendelijke mensen.
Naam
Yuxuan Dai
Huidige functie
Promovendus bij het Donders Centre for Cognitive Neuroimaging

Yuxuan Dai is promovendus bij het Donders Centre for Cognitive Neuroimaging.

‘Ik besloot mijn PhD bij de Radboud Universiteit te doen door positieve verhalen over de onderzoekskwaliteit en de werkomgeving van mensen die ik ken. Toch kan verhuizen naar een nieuw land behoorlijk uitdagend zijn. Je routine verandert plotseling volledig. Door mijn eerdere verhuizing van mijn thuisland China naar Londen was de overgang naar Nederland niet helemaal onbekend. Toch vond ik het spannend om naar een niet-Engelssprekend land te verhuizen. Ik heb mijn begeleider meerdere keren gevraagd of ik Nederlands moest leren. Gelukkig verzekerde ze me dat iedereen erg goed Engels spreekt in Nijmegen en Nederland.

Toen ik hier kwam heeft de Radboud Universiteit me erg geholpen bij het regelen van huisvesting en zorgverzekering, en het opbouwen van mijn leven in een nieuw land. Het Donders Instituut is voor mij de ideale plek om mijn academische carrière te beginnen. In deze fijne omgeving krijg ik de kans om kennis uit te wisselen met onderzoekers van over de hele wereld. Via het universiteitsbrede PhD-netwerk kon ik deelnemen aan leuke activiteiten en mijn sociale kring opbouwen.

Ik heb eerder in grote metropolen als Beijing en Londen gewoond, dus ik moest even wennen aan de kleinere omvang en de rustigere sfeer van Nijmegen. Toch merkte ik al snel dat er nog steeds veel te doen is. De kalmere omgeving stelt me ook in staat om me volledig op mijn onderzoek te concentreren. In het weekend kan ik makkelijk de trein pakken en de omgeving verkennen vanwege de compactheid van Nederland. Ik heb nu mijn ritme gevonden op de Radboud Universiteit, mede dankzij de goede ondersteuning, de internationale werkomgeving en vriendelijke mensen.’

Een foto van Yuxuan Dai aan het werk achter een laptop terwijl ze met iemand praat.