Over werken bij de universiteit

De Radboud Universiteit werkt aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daarvoor hebben we mensen nodig die ieder hun eigen bijdrage leveren aan ons onderwijs en onderzoek. Samen helpen we studenten verder op hun weg en zorgen we dat de wetenschap vooruit kan. Dat doen we in een moderne en groene omgeving en in een informele werksfeer waar collega’s elkaar letterlijk en figuurlijk gemakkelijk kunnen bereiken.

Je bent nodig.

Jouw kennis en kunde wordt gewaardeerd aan de Radboud Universiteit. Je krijgt de ruimte om je verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te tonen. En als je je wilt ontwikkelen, zijn er volop mogelijkheden. Ook in de arbeidsvoorwaarden is er aandacht voor jou. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk-privébalans. Daarnaast bieden we je uiteraard een goed salaris, voldoende verlof en andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 

Onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Je arbeidsvoorwaarden kun je als medewerker gedeeltelijk zelf samenstellen via ons Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo is het mogelijk om inkomen te ruilen tegen extra vakantiedagen. Daarnaast hebben we goede regelingen voor werken in deeltijd, diverse vormen van verlof en flexibele werktijden. 

Hieronder vind je een overzicht van de arbeidsvoorwaarden, zoals vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten en onze lokale regelingen.

Hoogte salaris, vakantiegeld en eindejaarsuitkering

De hoogte van je salaris is gekoppeld aan je functie. Ook krijg je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Aantal vakantie-uren

Je hebt recht op 232 vakantie-uren per jaar (naar rato van je dienstverband) in plaats van de wettelijk vastgelegde 160.

Flexibele werkduur

Je werkuren mogen bij een voltijd aanstelling 2 uur afwijken van de standaard werkweek van 38 uur. Als je 40 uur werkt krijg je 96 extra vakantie-uren per jaar.

Opties in Keuzemodel

In het Keuzemodel kun je salaris, vakantie-uren, vakantiegeld of je eindejaarsuitkering ruilen voor een (aanvullende) vergoeding van kosten. Ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen of de vergoeding van je sport- of bibliotheekabonnement.

Ouderschapsverlof

Je kunt tot 26 weken ouderschapsverlof opnemen. Je ontvangt 70% of 62,5% salaris over een gedeelte van je verlof. Bekijk de voorwaarden, de consequenties en hoe je het ouderschapsverlof aanvraagt.

Reiskosten- en thuiswerkvergoeding

Je ontvangt maandelijks je reiskostenvergoeding of ontvangt een thuiswerkvergoeding. Je geeft per werkdag aan of je naar de campus bent gereisd of dat je thuis hebt gewerkt.

Verhuisvergoeding

Als je verhuist voor je werk aan de Radboud Universiteit kun je een verhuisvergoeding krijgen.

Pensioenpremie

Je bouwt pensioen op bij het ABP. De universiteit betaalt 70% van je pensioenpremie. De overige 30% betaal je uit je salaris. Je betaalt deze premie voor ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheid.

Collectieve zorgverzekering

Als medewerker kun je je aansluiten bij de collectieve zorgverzekering van de Radboud Universiteit bij Zorgverzekeraar VGZ. Dankzij de collectiviteit kun je ruimere vergoedingen krijgen voor fysiotherapie, preventiebudget en tandzorg.

De campus is voor mij uniek: er zijn weinig organisaties waar meerdere horecagelegenheden, een kas en een kerk onderdeel uitmaken van je werkterrein.
Portretfoto Nardus Platenkamp
Nardus Platenkamp Teamleider Project & Program Management Het verhaal van Nardus
Ik vind het mooi als ik studenten zie groeien en dappere stappen zie zetten. Als docent ben ik dankbaar dat ik ze daarmee kan en mag helpen.
Een portretfoto van Barbara van Riel: een witte vrouw met lang oranje haar.
Barbara van Riel Docent Bestuursrecht en docent-ambassadeur Het verhaal van Barbara

Je eigen loopbaan creëren

Persoonlijke ontwikkeling

Je krijgt bij de Radboud Universiteit volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen, een opleiding te volgen en je ambities te realiseren. We vergoeden 50 tot 100 procent van scholing in het kader van je loopbaanontwikkeling. Lees meer over de mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling

Online leeromgeving gROW

Op de online leeromgeving gROW kun je e-learnings, workshops, trainingen en programma’s volgen waarmee je deze ambities kunt realiseren. Op je persoonlijke dashboard staan activiteiten die aansluiten bij jouw functie, rol en afdeling.

medewerkers in overleg

Bekijk onze vacatures voor professionals

En vind een nieuwe uitdaging die bij jou past. 

Bekijk vacatures