Over werken bij de universiteit

De Radboud Universiteit werkt aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. En daarvoor hebben we mensen nodig die ieder hun eigen bijdrage leveren aan ons onderwijs en onderzoek. Samen helpen we studenten verder op hun weg en zorgen we dat de wetenschap vooruit kan. Dat doen we in een moderne en groene omgeving en in een informele werksfeer waar collega’s elkaar letterlijk en figuurlijk gemakkelijk kunnen bereiken.

Medewerkers aan het werk op de Radboud Universiteit

Je bent nodig.

Jouw kennis en kunde wordt gewaardeerd aan de Radboud Universiteit. Je krijgt de ruimte om je verantwoordelijkheid te nemen en initiatief te tonen. En als je je wilt ontwikkelen, zijn er volop mogelijkheden. Ook in de arbeidsvoorwaarden is er aandacht voor jou. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk-privébalans. Daarnaast bieden we je uiteraard een goed salaris, voldoende verlof en andere aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 

Onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Je arbeidsvoorwaarden kun je als medewerker gedeeltelijk zelf samenstellen via ons Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo is het mogelijk om inkomen te ruilen tegen extra vakantiedagen. Daarnaast hebben we goede regelingen voor werken in deeltijd, diverse vormen van verlof en flexibele werktijden. 

Hieronder vind je een overzicht van de arbeidsvoorwaarden, zoals vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten en onze lokale regelingen.

 • Hoogte salaris, vakantiegeld en eindejaarsuitkering

  De hoogte van je salaris is gekoppeld aan je functie. Ook krijg je 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Via de pagina ‘Hoogte salaris, vakantie en eindejaarsuitkering’ kun je zien hoeveel geld je ontvangt.

 • Aantal vakantie-uren

  Je hebt recht op 232 vakantie-uren per jaar (naar rato van je dienstverband) in plaats van de wettelijk vastgelegde 160. Als je vrij wilt vragen, kun je op de pagina ‘Aantal vakantie-uren’ zien hoeveel vakantie-uren je dit jaar over hebt.

 • Flexibele werkduur

  Je werkuren mogen bij een voltijd aanstelling 2 uur afwijken van de standaard werkweek van 38 uur. Als je 40 uur werkt krijg je 96 extra vakantie-uren per jaar. Lees meer op de pagina ‘Flexibele werkduur’.

 • Keuzemodel

  Met het Keuzemodel kun je je arbeidsvoorwaarden voor een deel zelf samenstellen. Ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen of de vergoeding van je sportabonnement. Lees meer op de pagina ‘Keuzemodel’.

 • Ouderschapsverlof

  Je kunt tot 26 weken ouderschapsverlof opnemen. Je ontvangt 70% of 62,5% salaris over een gedeelte van je verlof. Op de pagina 'Ouderschapsverlof' lees je over de voorwaarden, de consequenties en hoe je het ouderschapsverlof aanvraagt.

 • Reiskosten- en thuiswerkvergoeding

  Per werkdag geef je aan of je naar de campus bent gereisd of dat je thuis hebt gewerkt. Dit kun je maandelijks declareren. Meer informatie vind je op de pagina ‘Reiskosten- en thuiswerkvergoeding’.

 • Verhuisvergoeding

  Als je verhuist voor je werk aan de Radboud Universiteit kun je een verhuisvergoeding krijgen. De voorwaarden voor een verhuisvergoeding vind je op de pagina 'Verhuisvergoeding'.

 • Pensioenpremie

  Je bouwt pensioen op bij het ABP. De universiteit betaalt 70% van je pensioenpremie. De overige 30% betaal je zelf. Je betaalt deze premie voor ouderdomspensioen, nabestaandenpensioen en arbeidsongeschiktheid. Lees meer op de pagina 'Pensioenpremie'.

 • Zorgverzekering

  Als medewerker krijg je 5% korting op je basisverzekering en 15% korting voor aanvullende verzekeringen met de collectieve zorgverzekering van VGZ. Lees meer op de pagina 'Zorgverzekering'.

 • De campus is voor mij uniek: er zijn weinig organisaties waar meerdere horecagelegenheden, een kas en een kerk onderdeel uitmaken van je werkterrein.
  Nardus Platenkamp portretfoto
  Nardus Platenkamp Teamleider Connectivity Het verhaal van Nardus
 • Verhuizen naar een nieuw land kan je een wortelloos gevoel geven, maar op de Radboud Universiteit voel ik me welkom en gesteund.
  Farnaz Mosannenzadeh
  Farnaz Mosannenzadeh Promovendus bij het Behavioral Science Institute Het verhaal van Farnaz

Je eigen loopbaan creëren 

Je krijgt bij de Radboud Universiteit volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen, een opleiding te volgen en je ambities te realiseren. We vergoeden 50 tot 100 procent van scholing die je in het kader van je loopbaanontwikkeling volgt. Hoeveel je vergoed krijgt, hangt af van het belang van de scholing voor je functie. 

Online leeromgeving gROW

Op de online leeromgeving gROW kun je e-learnings, workshops, trainingen en programma’s volgen waarmee je deze ambities kunt realiseren. Op je persoonlijke dashboard staan activiteiten die aansluiten bij jouw functie, rol en afdeling.