Barbara van Riel

Een portretfoto van Barbara van Riel: een witte vrouw met lang oranje haar.
Ik vind het mooi als ik studenten zie groeien en dappere stappen zie zetten. Als docent ben ik dankbaar dat ik ze daarmee kan en mag helpen.
Naam
Barbara van Riel
Huidige functie
Docent Bestuursrecht en docent-ambassadeur

Barbara van Riel is docent Bestuursrecht en docent-ambassadeur bij het Radboud Teaching and Learning Centre.

‘Docent zijn is voor mij de mooiste baan van de wereld, omdat ik iets positiefs mag bijdragen aan de professionele ontwikkeling van jonge mensen. Ik vind het mooi als ik studenten zie groeien en dappere stappen zie zetten. Als docent ben ik dankbaar dat ik ze daarmee kan en mag helpen.

Daarnaast ben ik docent-ambassadeur bij het Radboud Teaching and Learning Centre. Als docent-ambassadeur is het mijn intentie om, samen met mijn collega Sandra Arntz, andere docenten te inspireren om het beste uit zichzelf te halen. Want als je vanuit kennis en enthousiasme lesgeeft, met aandacht voor jezelf en de ander, dan heeft dit een positieve invloed op onze studenten. En daar doen we het als docent uiteindelijk voor.

Onderdeel uitmaken van het Radboud Teaching and Learning Centre (TLC) geeft een extra dimensie aan werken bij de Radboud Universiteit. Zo is de docentenlounge van het TLC een plek waar docenten van alle faculteiten elkaar ontmoeten, waar we nieuwsgierig zijn naar elkaars visies en openstaan voor nieuwe ideeën over onderwijs en onderzoek naar onderwijs. Ook zoeken we de samenwerking op met andere faculteiten, maatschappelijke organisaties en, niet te vergeten, onze eigen studenten. Dit inspireert me, want goed onderwijs geven overstijgt het individu én de muren van onze campus.’

Barbara van Riel, een witte vrouw met oranje haar, legt iets uit voor een whiteboard.