Steven Ligthert, Privacy Officer en Data Steward

Foto van Steven Ligthert
We zoeken mensen met nieuwe ideeën die willen bijdragen aan het beschermen van fundamenteel onderzoek.
Naam
Steven Ligthert
Huidige functie
Privacy Officer en Data Steward bij onderzoeksinstituut - Donders Centre for Cognitive Neuroimaging

'Twee jaar geleden ben ik als Privacy Officer en Data Steward begonnen bij de Radboud Universiteit, na eerdere ervaring bij het Radboudumc. Mijn functie omvat verschillende taken, maar een van de belangrijkste aspecten is het ontwikkelen van beleid om ervoor te zorgen dat we op een wettelijke manier met onze gegevens omgaan. ' 

'Mijn motivatie haal ik uit het faciliteren van goed onderzoek in Nederland. Het landschap van informatiebeveiliging is sterk veranderd, en om fundamenteel onderzoek te kunnen blijven doen en kennis over te dragen aan studenten, moeten we onze processen vooropstellen. De universiteit moet niet alleen voldoen aan de wetgeving, maar ook vooroplopen met nieuwe ontwikkelingen, zoals AI en toenemende cyberdreigingen. 

Informatiebeveiliging is de afgelopen jaren dan ook steeds belangrijker geworden binnen de universiteit. Er lopen grote projecten op dit gebied, waarbij we niet alleen externe programma's gebruiken, maar ook interne expertise opbouwen. We zijn daarom op zoek naar topprofessionals op het gebied van informatie en security om te helpen beschermen wat ons dierbaar is; goed onderzoek en onderwijs. 

Als ISO werk je hier ook niet alleen, maar maak je deel uit van een team van gelijkgestemde professionals en werk je samen met verschillende mensen en niveaus binnen de universiteit. Zelf vind ik het erg fijn dat ik kan schakelen met verschillende ISO's om ook mijn werk te kunnen verbeteren.  
 
Verder krijg je hier genoeg mogelijkheden voor professionele groei, iets wat ik persoonlijk heel belangrijk vind. De universiteit ondersteunt professionals en jonge gedreven mensen echt door de ruimte te geven om ideeën te verwezenlijken en met nieuwe technieken en methoden aan de slag te gaan. Je krijgt hier het gevoel dat jij niet alleen investeert in de universiteit, maar de universiteit ook in jou investeert!'

Ben jij door het lezen nieuwsgierig geworden of de rol als Information Security Officer een mooie volgende stap voor jou kan zijn? Bekijk dan de actuele vacature.

Vacature: Information Security Officer

Is solliciteren nog een stap te ver of twijfel je of dit jouw volgende uitdaging is? Neem dan gerust informeel contact op met Esther met vragen over de rol of vacature. 

Neem contact op met Esther