Sabine Saat-Vernooij

Portret van Sabine Saat-Vernooij
Ik voel me erg op mijn plek bij de Radboud Universiteit, een omvangrijke organisatie met veel impact waar ik mijn steentje aan kan bijdragen.
Naam
Sabine Saat-Vernooij
Huidige functie
Business controller - FSW FacBureau FC

'Als business controller bij de Radboud Universiteit is mijn rol heel divers.'

'Als business controller bij de Radboud Universiteit is mijn rol heel divers. Aan de ene kant houd ik me bezig met de financiële ondersteuning van diverse opleidingen. Ik help bij het opstellen van de begroting, de viermaandelijkse cijfers en de jaarrekening, zowel voor specifieke opleidingen als voor de gehele faculteit. Aan de andere kant werk ik samen met de directeur bedrijfsvoering, afdelingshoofden en faculteitsdirecteuren binnen de faculteit Sociale Wetenschappen om de universitaire missie, strategie en facultaire speerpunten te vertalen naar een jaarlijks jaarplan. Tijdens sessies worden specifieke acties geformuleerd die gekoppeld zijn aan de speerpunten van de faculteit, en gedurende het jaar monitor ik de voortgang van deze acties en rapporteer ik hierover.

Ik voel me erg op mijn plek bij de Radboud Universiteit, een omvangrijke organisatie met veel impact waar ik mijn steentje aan kan bijdragen. Dit gevoel komt echt tot uiting in mijn dagelijkse werk, waarbij het ondersteunen van financiële processen direct bijdraagt aan weloverwogen besluitvorming binnen de faculteit. Door de voortgang van de acties te monitoren, blijf ik goed op de hoogte van wat er speelt binnen de faculteit en waar onderzoekers en docenten zich mee bezighouden.

Binnen de universiteit zijn er verschillende faculteiten en divisies, elk met hun eigen financiële afdeling en werkwijze. Ondanks deze diversiteit weten we elkaar als finance collega's goed te vinden in vraagstukken die de faculteit overstijgen. Verschillende werkgroepen binnen de universiteit streven naar uniformiteit en samenwerking, en de informele sfeer op de afdeling zorgt ervoor dat we elkaar gemakkelijk weten te vinden. Na de coronaperiode blijven we deels thuiswerken, wat het extra leuk maakt om elkaar weer op kantoor te ontmoeten. De 'kantoordagen' zijn naast productief ook erg gezellig!

Wat het werken in finance bij de Radboud Universiteit zo anders maakt dan in het bedrijfsleven, is dat je hier werkt aan een onderdeel van een heel omvangrijk geheel. Hoewel ik me dagelijks bezighoud met zowel kleine als grote aspecten van de universiteit, blijft het magisch om te beseffen dat dit allemaal bijdraagt aan het verbeteren van het onderwijs en onderzoeken binnen de universiteit. Binnen een organisatie als de Radboud Universiteit is er daarnaast veel ruimte voor persoonlijke groei. Zelf heb ik eerder als projectcontroller gewerkt en nu als business controller, en het verkennen van de correlatie tussen financieringsstromen blijft erg interessant en leerzaam.

Ik zie mijn rol als essentieel in het verstrekken van nauwkeurige informatie voor weloverwogen besluitvorming. Als finance professional draag ik hierdoor echt bij aan het verbeteren van onderzoek en onderwijs.'

Terug naar werken in finance